Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Isnin, 31 Mac 2014

KENDURI KAHWIN # RAJA CENDUL # BERJIMBA JIMBA DGN SI MONKEY ^___^

Assalamualaikum kekawan.. Moga sihat dan ceria :)


Pada hari sabtu baru ni kami sekeluarga berjalan ke Sekinchan untuk menghadiri majlis perkahwinan adik biras saya.. seawal pukul 9.30am kami telah bertolak dari rumah kesana.. sampai saya lebih kurang pukul 11.30am.. pukul 12tghr pengantin dah bersanding..

Rumah biras ni terletak di tengah sawah.. Nabil kata macam padang bola mama... asyik nak ketepi sawah tu jer kerjanya.. takut saya dia jatuh kedalam sawah tu jer.. 
Sempat juga nak berposing berdua.. namun bak kata blogger Lia susah nak bergambar berdua mesti ada seorang anak nak enterprem kan hehehe :)

Lepas solat zohor di masjid berdekat kami pun mencuba Raja Cendul yg berdekatan tidak jauh dari perjalanan kami dari masjid tu.. rasa ok ok ajer kata en suami.. saya dan nabil kongsi ABC jer :)
Oh ye.. yg naik kereta kami Maktam dan Paktam dari Kg Chohong Jasin Melaka.. pak cik en suami saya..

Lepas tu sibuk budak-budak tu ajak singgah Bukit Malawati.. dalam pukul 3.30pm kami menaiki bukit tu dengan mengguna train tu..

Berhenti dulu di Muzium Sejerah Kuala Selangor tu..

Macam-macam cerita sejarah yg ada dalam tu.. jenuh juga Kak Nabilah membaca satu persatu ceritanya.. peminat sejarah juga kakak seorang ni..

Ni part yg budak-budak tu tunggu sangat, nak berjimba-jimba dengan monkey diatas tu.. en suami mula mengumpan dengan kacang .. mula naik si monkey mendekati..

Duduk sebelah dengan en suami.. pastu budak-budak tu mula berani nak mendekati, pada mulanya semua takut.. Nabil pun try hulur kacang tu.. elok jer monkey tu ambil.. 

Penyudahnya monkey tu duduk lepak sama.. pastu mengesot ke Maktam.. di gapai-gapainya baju maktam hehehe :)

Tengok tu masih ada yg baby lagi.. erat betul baby monkey tu bergantung kat ibunya tu.. Suka betul Najeeha menengoknya..  Tengok baby tu menggapai kain Maktam hehehe :)

Hahaha nak juga enterprem dua orang mama ni..

Dan akhirnya aksi budak-budak berempat diatas meriam tu.. Nabil lah yg paling teruja...
Pukul 4.30pm kami turun dari situ untuk pulang..

22 ulasan:

  1. Kacau daun jer Nabil... Sibuk nak enterfrem..bagi lah can kat mama tu berposing berdua...

    BalasPadam
  2. pernah sampai..tapi x pernah naik pun bukit Melawati ni..lepas ni harus mencuba gak la

    BalasPadam
  3. monkey jadi member lepak..sedap makan cendol..

    BalasPadam
  4. teringin nak jejak tanah sawah ....

    BalasPadam
  5. sy ade bad experience dengan monkey masa kt air terjun kanching.. so takut dah nak dekat.. monkey datang curi nasi lemak kat tangan saya..

    BalasPadam
  6. sambil menyelam minum air..gi mkn angin lagi :)

    BalasPadam
  7. wahh mkn knduri smbil bjimba²..bestnya..

    BalasPadam
  8. banyak aktiviti.. saya takut ngan monyet..tapi teringat satu kisah pakcik tembak ibu monyet yg anak dia tengah menyusu lagi.. sedih..

    BalasPadam
  9. lama acik dok sana dulu yatie..tinggal kenangan dah

    BalasPadam
  10. mujur ada gak sekeping gmbr terlepas berdua-duaan kan he3...

    sawah tgh lawa... mmg cantik photoshoot situ...

    BalasPadam
  11. SubhanaAllah..cantik gila pemandangan sawah tu kak..hijau...seronok kalau leh pg sana..sempat lg berposing berdua ye..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. menabung nissan dan digi kat sini.. ;)

      Padam
  12. selamat pengantin baru buat adik birasmu itu..
    kalau ada cendol durian memang saya tak makanler jawabnya..
    dah lama tak pergi kat bukit melawati tu.. walhal bukan jauh mana pun..

    BalasPadam
  13. Panas berdentin memang sedap makan cendol.

    BalasPadam
  14. takut nya ..dia tak gigit ke??:P

    BalasPadam
  15. Memang betul kata Nabil sebab terbentang hijau macam padang bola. Cantiklah Yati. Dah balik kenduri pun masih singgah nak makan cendol ye...

    Kalau kakak monyet dtg dekat dah lari mencecet dulu agaknya..


    BalasPadam
  16. salam cahaya ..
    satu catatan perjalanan yg menarik ..
    tk ada pula yg kena kejar monyet tu yer ..

    BalasPadam
  17. Segaknya CH bergambar romantik ngan cik abe...mcm pengantin baru hehe....
    Dah katanya blog mama kan haruslah mama kena enterprem

    BalasPadam
  18. alamak, saya takut sungguh dengan monyet...fobia...huhu

    BalasPadam
  19. noe suka sangat pemandangan di sawah padi...sejuk je mata memandang...

    BalasPadam
  20. nak pergi sini ambil gambar anak2 belum sempat lagi padahal selalujer kot gi kuala selangortu... memang menarikler bergambar ke sini.. anak sulung sayapun suka baca kalau gi tempat2 gini...

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)