Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Selasa, 12 Ogos 2014

SEMALAM... Seharian DISINI.. BP Diagnostic Centre ..

Assalamualaikum kekawan..
Semoga sihat dan ceria ;)

Semalam seharian saya disini, BP Deiagnostic Centre.. untuk check up selanjutnya dari yg saya buat pd 26/6/2014, masa tu hanya ambil darah, pap smear, body bond density,BMI, Pulmonary test dan Resting ECG.
Jadi utk yg semalam saya buat Abdomen, Female Pelvis, Thyroid Gland, Breasts dan Stress Test. yang stress test saya tak dpt buat habis kerana saya pening masa tu, dah lah disuruh puasa bermula pukul 10pm, hanya suruh minum air kosong banyak2, saya ni bila perut kosong, mula lah angin, angin pun naik smpi kepala, dah migraine pulak dibuatnya.. tu yg kepala ting tong.. *__@.
Menunggu keputusan dpt hingga pukul 2pm.. lagi perut berkeroncong .. cuma diberi makan muffin dan air milo.. aduh mana nak tahankan..
Alhamdulillah, keseluruhan keputusan medical checkup ni Normal.. cuma saya kena kawal permakanan saya sebab kolesterol saya yg dah boder.. normal patutnya bawah 5.2 tapi saya punya 5.4 huhuhu.. 

p/s tu semalam saya tak dpt BW kekawan.. hanya sempat upload entri sebelum pergi sana.. pastu line internet kat ofis ada problem.. saya upload entri ni pun guna handphone je.. sangat tak bestnya :( .. nanti saya BW kekawan pelan-pelan ye :)

15 ulasan:

  1. wah bagusnya buat thorough check-up cam ni...kak rose punya schedule kena buat in september ni.. dulu buat check up tu masa betul2 lepas raya, baham segala macam dan x jaga makan, kolesterol pun 5.2 huhuhu....pas tu baru teringat nak amik susu omega balik!

    BalasPadam
  2. MOGA AKAK di beri kesihatan yang baik..amiiinnn

    BalasPadam
  3. Kak.. boleh share tak bape kos untuk full check up kat BP nih.
    kelik zura kata mahal jugak kos nye.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Full check up ni ofis akak cover Zura.. utk staff yg 40 tahun keatas.. banyak yg di diagnostic kan... akak tanya HR hampir seribu juga lah..

      Padam
  4. Alhamdulillah...syukur moga dilindungi dgn kesihatan yg baik...

    BalasPadam
  5. Lega bila semuanya normalkan CH....
    Kolestrol tu rendah lagi tu tak pe boleh makan udang banyak banyak ta pun kamben hehe

    BalasPadam
  6. Alhamdulilah diberi kesihatan yang baik...

    BalasPadam
  7. Saya dan suami beli bp monitor portable untuk pakai kat rumah. Kalau rasa pening tengkuk sakit tu mesti kena cek bp. sure bp naik nya...huhu. nanti akak try la beli satu letak kat umah...senang

    BalasPadam
  8. Alhamdulillah kira dlm kategori sihat lagilah Yati. Cuma kolesterol tu dah kena controllah nampak gayanya..

    BalasPadam
  9. Dalam bacaan cholesterol tu, kena tgk satu persatu jenis cholestrol nya..5.4 tu bacaan Total Cholesterol..macam mana HDL, LDL & TG? Tapi selalunya kalau TC ok, yg lain2 patutnya ok :)

    BalasPadam
  10. semoga diberi kesihatan yg baik kak yati. sy pun nak tau kos check up

    BalasPadam
  11. semoga kak yatie sihat2 je..

    BalasPadam
  12. yg ni opis cover ke kak? teringin nak buat check up mcm ni...tapi mcm mahal je

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang ofis cover Amirah utk 40 tahun keatas.. memang mahal lah sebab banyal yg di diagnostic .. lebih kurang dalam seribu lah kata HR akak..

      Padam
  13. Alhamdulillah sune normal..kena berjaga jaga la lpas nih kak

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)