Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Rabu, 6 Ogos 2014

WW :: DIMANA Tahap Kita SELEPAS Di Anugerah SYAWAL...

Assalamualaikum kekawan...
Semoga beroleh kerahmatan Allah s.w.t dan sihat selalu :)



Bila saya perhatikan dan baca kartun ini ada mesej yg mengusik jiwa nurani.. saya berfikir dan muhasabah diri diantara empat orang kartun ini, yang mana saya sekarang ??????



27 ulasan:

  1. Kartun yang bermakna....Sama2 muhasabah diri. Thanks sharing..

    BalasPadam
  2. Keep on climbing Yati... and do hope that our family will always in the right path..
    May Allah still gives us a chance to meet next ramadhan. Amin...

    BalasPadam
  3. Betul tu walaupun sekadar kartun tetapi penuh sinis...sama2lah kita ambil yang positif dan sama2 kita muhasabah diri kita...

    BalasPadam
  4. penuh message kartun ni..insyaallah...

    BalasPadam
  5. err..terasanya diri saya ni..

    BalasPadam
  6. cukup bermakna maksud yang tersirat ...

    BalasPadam
  7. mana jalan yg kita pilih...itulah yg mengambarkan samada puasa kita sempurna...diterima atau sebaliknya...

    BalasPadam
  8. erm...mendalam sgt maksud nyer..

    BalasPadam
  9. betullah ..bila tgk kartun tuh mmg terasa ade yg jalan diambil tuh mcm salahsatu watak tuh..thanks kak atas peringatan...

    BalasPadam
  10. betul tu kak yatie..maksud tersirat yang cukup mendalam..tersentak juga memikirkan ke mana hala tuju setelah syawal..

    BalasPadam
  11. Betul tu CH..... Kartun penuh message dan cukup sinis tu!

    BalasPadam
  12. kita ni kadang-kadang bila ada orang sedarkan baru kita perasan kita kat mana. very meaningful cartoon. thanks akak for sharing.

    BalasPadam
  13. MasyaAllah, terkena batang idung sendiri. Masa posa bole pi masjid, lepas posa dah tak pergi. Adoi...

    BalasPadam
  14. tq for sharing..
    sama2 kt muhasabah diri..

    BalasPadam
  15. Seharusnya nak jadi yang pertama - keep on climbing tapi tak rasa pulak diri ni dalam kategori yang sama. Oh, sedih pulak nak buat pengakuan!

    BalasPadam
  16. sangat mendalam ler makna disebalik kartun ni..

    (seronok dapat mengomen disini, sebelum ni boleh baca jer, tak tau napa tokleh komen kat any blog huhu)

    BalasPadam
  17. Ustaz Pahrol Mohd Joi ada berkata di radio IKIM, tentang antara tanda kita peroleh lailatul qadr..ialah dengan kita makin baik selepas Ramadan...sama analoginya macam haji yg mabrur, lepas pulang ke tanah air, kita menjadi lebih baik...

    Saya harap amalan2 kita selepas Ramadan berakhir ni, kalau tak makin baik, sekurang kurangnya mestilah setara sama macam kita beramal masa Ramadan...Jgn kita jadi hamba Ramadan...jadilah hamba Allah

    BalasPadam
  18. Insaf juga bila tgk kartun ni...
    sama-sama kita teruskan segala amalan2 semasa bulan puasa... kalau tak dapat nak tingkatkan amalan pun...

    BalasPadam
  19. muhasabah diri yatie dgn kartun masya allah..

    BalasPadam
  20. salam lebaran..
    penuh mesej, tq sharing

    BalasPadam
  21. semoga kita terus memanjat Kak yatie :)

    BalasPadam
  22. adakah kita akan terus mendaki atau kekal di situ akan turun ke bawah???

    BalasPadam
  23. Allahuakbar..adakah kira akan terus daki utk tmbh amalan atau pun semakin menurun..

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)