Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Rabu, 20 Ogos 2014

WW :: VIDEO 2 minit yg MUNGKIN MENYELAMATKAN BAYI Anda.... dari TERCEKIK..

Assalamualaikum kekawan...

Semoga berada dalam rahmat Allah dan sihat sejahtera..

Saya melihatnya di FB.. seseuatu yg bermanfaat .. jadi saya 

kongsikan disini utk infonya..




Klik disiini untuk melihat  - selamatkan bayi anda



* VIDEO 2 minit YG MUNGKIN MENYELAMATKN BAYI Anda!"

CARA untuk MENYELAMATkan NYAWA bayi lemas TERCEKIK!

19 tahun yang lalu anak saya sendiri tercekik duit syiling satu sen yang dijumpainya dibawah karpet semasa merangkak di rumah kenalan sa
ya.


SKILL ini menyelamatkannya! saya "smack/pukul blkg" dadanya . dan selepas pukulan yang ketiga..."PLUP! keluar duit syiling tu"

alhamdulilLah, skrg bayi tu ada kat gambar cover foto fb saya! tersengih hensem!

INGAT ! ketuk 5 blkg periksa mulut, tekan 5 hdpn periksa mulut, ulang tiga cycle, jerit panggil bantuan, ulang 5 blkg 5 depan sampai bayi lega /bantuan dtg..

MAKE SURE BIBIK anda juga tgok VIDEO ni! Queen's English laa tapi...

* credit British First Aid ;)

15 ulasan:

  1. alaaa falsya xleh nak tgk video..kalau x, boleh tgk2 jugak..

    BalasPadam
  2. Kalau ikutlah masa mak-mak kita dulu pun buat macam itu juga Yati.
    Kakak ingat dulu anak buah kakak (sekarang dah jadi lecturer hihi..) kan arwah mak kakak yg jaga, dia tercekik tutup botol minyak kapak. Mak kakak buat macam itulah terus terkeluar...

    BalasPadam
  3. tak boleh tengok video la yatie..

    BalasPadam
  4. teringat kazen yg meningal masa usia 2tahun sbb tertelan guli ;(

    BalasPadam
  5. anak kawan suami kakak tercekik duit 20sen....mujor smpt bwa hospital....elok sngt ada info2 cmni...tpi kalu dh gelabah semua lupa

    BalasPadam
  6. Info yg amat bermanfaat utk di share..tQ

    BalasPadam
  7. Yang penting jangan panik.... Mulakan dengan bismillah dan tepuk dengan penuh keyakinan..

    BalasPadam
  8. Tak dpt tgk video nya Kak.. tapi mmg bermanfaat info ni..

    BalasPadam
  9. Thanks for sharing kak...ini anak sy tgh fasa mengutip benda msk mulut...risau betul

    BalasPadam
  10. hampir tercekik gara2 mkn appeton bentuk bintang..anak yg sulung..alhamdulillah teknik yg di gunakan tongengkan, tepuk belakang..

    BalasPadam
  11. info yang berguna,,belum ada baby lg butwill learn..i dah klik,,,sudi2 singgah n follow me..tq sis..^_^

    BalasPadam
  12. kena belajar ni. terutama kalau ada anak kecik yg tau metip dan nak menelan semua benda.

    BalasPadam
  13. bagus info ini...mak bapak kena ada ilmu pengetahuan macam ini...

    BalasPadam
  14. bby memng mudah tercekik..
    tp kita rsa takut nk buat..

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)