Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Khamis, 30 Januari 2014

JOM SELALU PELUK ANAK KITA... ^__^

Assalamualaikum kekawan... sihat & ceria selalu ^___^

Hari ini ada yg dah mula cuti Tahun Baru China kan... Sekolah Kebangsaan Raja Muda kak Nabilah dah cuti hari ni tapi sekolah agama masih bersekolah... duduklah Nabilah di transit tu dulu, Nabil dan Najeeha masih sekolah seperti biasa, esok baru cuti... selamat bercutilah bagi kekawan yg dah mula cuti tu, tentu ada rancangan bila cuti panjang ni kan...

Artikel ni saya ambil dari FB yg dikongsi oleh kekawan... terasa bagus pula infonya jadi saya kongsi bersama dengan kekawan di blog pula...

Saya selalu memeluk anak-anak apabila mereka pergi sekolah, sebelum mereka masuk kesekolah mereka cium tangan dan pipi, kemudian saya peluk mereka dengan rasa kasih sayang kita, anugerah Allah yg di amanahkan kepada kita untuk mendidik mereka menjadi anak yg soleh dan solehah...

Saya tahu kekawan pun macam tu jugakan suka peluk anak-anak...:)






13 ulasan:

  1. Walau anak-anak kakak dah besar remaja, anak kakak tak salam pun kalau kakak baring dia akan peluk kakak. So otomatik kita pun akan peluk dia kan... Kakak rasa rata-rata ibu-bapa suka memeluk/cium anak. Rasa yg terbit tak dapat nak hurai Yati. Tapi yg pasti ada satu rasa kurniaan Allah. Indah kan..

    BalasPadam
  2. peluk ni ada sentimental value, ada satu perasaan yang lahir semula jadi.. kita yang sudah berumur ni pun kalau kena peluk rasa nyaman dan selamat.. hihi

    BalasPadam
  3. Satu perasaan yg luar biasakan klu peluk ank2 pg hr nak pgkerja dan sklh...

    BalasPadam
  4. family saya mungkin agak ortodok, kurang pelukan, ciuman segala jadi bler da besar, kami anak2 amik inisiatif peluk, cium mak&ayah... mula2 malu, Alhmdlh skng da jadi kebiasaan...

    skng, bler da ada anak2, mmg sy terapkan lepas mandi, nak p sekolah@taska, sblm tido etc, akan ada ciuman & pelukan ;)

    BalasPadam
  5. Anak2 aku dah yg 2 org besar2 tu T...agak malu2 kalau aku peluk2...tp yg kecik tu yg dah 10 thn tu..bgn pagi kebilik air tuk mandi pergi sekolah tu pun aku dukung lagi T...cium2 peluk2..sampai naik rimas pulak dia...heheh..

    BalasPadam
  6. selamat bercuti..nak peluk2 anak, 2 orang dah besar2..segan dorang, just usap kepala..tapi yang bongsu tu mmg wajib peluk cium hari-hari

    BalasPadam
  7. anak noe pun cuti ari ni...tp sek agama..x cuti...noe je kena keje...hubby dah cuti...bes sbb dh start cuti.....anak2 noe mmg noe biasa peluk, cium pipi..dahi...wajib masa nk g sekolah n masa nk tidur..

    BalasPadam
  8. ramai yg cuti hari kot CH...
    Betul mmg selalu dengar pasal kelebihan memeluk anak ni.....kadang tu lupa gak sebab mereka dah besarkan dan selalu jer ada kat rumah ni.....lepas ni nak kena lebih kerap peluk jugak ni

    BalasPadam
  9. Banyak kebaikan bila kita bila kita sllu peluk anak kita... insyaAllah mmg sentiasa diamalkan...:)

    BalasPadam
  10. salam tengah hari yatie..
    sy pon sentiasa mencium dahi anak2 disaat mereka semua hendak ke sekolah..memeluk mereka jarang sy lakukan..biasanya anak yg kecik je..yg sulung tu mmg jarang sangat..
    tetiba teringin pulak memeluk kesemua sekali..bila mengetahui akan kebaikkan dari setiap pelukan kita pada anak2..terimakasih yatie atas perkongsian info ini :)

    BalasPadam
  11. Silahkan singgah di WEB kita kakak :-)
    buat anak-anak kakak yang mau belajar

    https://play.google.com/store/apps/developer?id=Kastari+Sentra+Media.+PT

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bilal, link tu akak tak boleh buka lah... cam ne ni... ada link lain tak..

      Padam
  12. bila dorang dah besar nanti pasti kita rasa rindu nak peluk gomol dorang macam dorang baby dulu..

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)