Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Selasa, 21 Januari 2014

YA ALLAH SELAMATKANLAH ANAK-ANAK INI....

Assalamualaikum kekawan semua :)

Sekarang ni viral di FB kisah pasangan ditangkap di Sweden kerana pukul anak tak solat.... kesian saya membaca kisahnya... Saya copy dari FB kawan saya mengenai status terkini anak-anak tersebut...

Marilah kita sama-sama berdoa agar anak-anak ni terpelihara akidahnya, nilah undang-undang dunia negara luar... jadinya Muslim itu tertindas...

Gambar from Google..



Pasangan suami isteri rakyat malaysia yg bekerja di swedan di penjara kerana pukul anak yg berumur 12 tahun kerana tak solat. So semua 4 org anak pasangan ini telah disetahkan oleh mahkamah swedan kpd keluarga angkat rakyat swedan beragama kristian. Anak anak ini mengadu tidak selesa kerana ada anjing di rumah itu walaupun di hidangkan makanan halal ttpi pinggan mangkok bercampur. So anak ak ini minta di serahkan kpd keluarga muslim.

Jawapan dari Yb Dr Syed Azman
1. Not as easy as seen
2. kita dah berhubung sahabat2 di Sweden termasuk MP n NGO di sana
3. Sweden ada law yg so-called child protection act.
4. Dah ada 4 case involves Muslim family yg semuanya kena penjara
5. Right or wrong seen by us - they r very strict in implementing the law
6. Latest - even family members n Wisma putera not allowed to meet the parents; anak2 dah dipindah kpd temporary protection dgn Muslim family
7. sahabat2 kita dari Islamic Community of Sweden Dr. Abdel Rizk n Dr. Yusuf are working on the issue base on 'cultural differences' arguement.
8. Insyallah willl update any latest.
9. We will try to meet Swedish 1st Secretary at the embassy today at 2pm to get an update.

From YB Dr Syed Azman, Pengerusi Lajnah Antarabangsa PAS Pusat

8 ulasan:

  1. ghupernya parent tu dah ditahan almost a month, kan...kesian kat anak² tu..kot ye nak tempatkan anak² tu kat kuarga angkat, bg laa kat kuarga muslim...embassy kat sana x cuba bantu ke?...sama² la kita doakan yg terbaik utk anak² tu..

    BalasPadam
  2. erm..mmg kesian bila baca tentang kisah anak2 ini...apalah salah ibu bapa mrk..hanya memukul anak yg tak sholat..yg sememang nya di tuntut oleh agama.. ya Allah! moga mereka di lindungi...amin!

    BalasPadam
  3. Anak-anak kita kena baca ini betapa kasih-sayang ibu-bapa kepada anak utk menjadikan yg baik tapi ini akibat yg mereka terima. Bersama kita doakan moga kemelut ini berakhir dgn segera. Undang-undang mereka tidak mengenal agama yg dianut itu yg susah...

    BalasPadam
  4. mintak yg terbaik lah. tak berapa faham jugak isu ni. mcm na leh kenan tangkap.

    BalasPadam
  5. semalam baru duk search pasal kes ni...kesian pada anak2...diaorg lagi stress sekarang ni rasanya...dugaan pada ibu bapa Islam di sana...

    BalasPadam
  6. sama2 kita berdoa yg terbaik utk keluarga ini, amin...

    BalasPadam
  7. semoga yang terbaik berlaku kepada mereka...
    yang herantu mana tau diaorang kena pukul yerk...

    BalasPadam
  8. semalam tengok juga kat berita pasal kes anak2 ni..doakan yg terbaik buat dorang...

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)