Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Isnin, 27 Mac 2017

Jalan-Jalan Johor 3 :: BANGSA JOHOR, ISTANA BUKIT SERENE, FOREST CITY & JPO πŸ˜ŠπŸ˜†πŸ˜πŸ˜™

Assalamualaikum kekawan..
Semoga kita semua berada dalam rahmat Allah dan dikurniakan kesihatan yang baik jua hendaknya :)


Jom sambung cerita jalan-jalan Johor ni ye.. minta maaf lah jika ada yang boring membacanya.. sekadar meletak kenangan diblog kecil saya ini.. Beli t-shirt Johor (JDT ) ni masa makan malam di kilang bateri tu.. nak kongsi bangsa Johor dengan atuk walaupun cucu orang Johor ajer hihihi.. saya nak juga beli satu tapi yg tulisan Johor di belah tepi bawah baju tu dah habis.. sampai kesudah mencari tak dapat hehehe..
FIL saya ni orang Johor , Muar Sg Mati.. dalam anaknya yang seramai 10 orang tu seorang jer yang IC 01, pak usu dorang lahir di Hospital Tangkak Johor, 4 orang lagi Melaka ikut arwah MIL dan 5 orang lagi Negeri Sembilan, kata en suami lah..

Kami bersarapan di rumah ajer sebab budak2 ni nak mandi kolam, beli soto, lontong dan sup gear box di Restoran ZZ Sup Tulang, memang power sup tulang nya tu.. Group lelaki gi sarapan kat situ.. lagi sedap panas-panas makan sup kan..

Lepas sarapan kami gerak gi jalan-jalan Johor, mula2 pegi Istana Bukit Serene ni.. dari tempat penginapan kami nampak mahkota yang terseregam indah.. hendaknya waktu malam, bercahaya mahkota ni..
Tengok abam pomade ni.. line rambut memang clear tu hahhaha.. Nabil ni nak ambil gambar dengan askar diraja tu.. tapi boleh dari jauh jer.. dulu kata boleh datang dekat..
sebelum tu bergaduh dengan kak jeeha dalam kereta.. udah kak jeeha dah badmood .. nangis ambil gambar .. aduhai..
Sekejap pun kami kat sini.. panas berdenting.. tu yang saya berpayung nanti sakit kepala hihihi..

Lepas tu pergi pulak ke Forest City ni.. cantik sungguh tempat ni.. kata pulau yang ditambak.. macam nak buat ala-ala Pulau Sentosa Singapura tu.. ada water park, nak bermain dilaut juga.. macam2 ada.. tapi tahan panas lah bila kat pantai tu.. kat water park okey sebab banyak pokok-pokok.. saya dengan jeeha jalan2 kat pokok-pokok tu redup sikit.. tak pula mengambil gambar sebab masa tu mood baru nak ok sikit jer jeeha ni :)

Last sekali pergi JPO tu.. lunch dan solat pun kat sini.. adik ipar saya yang banyak memborong .. saya tak membeli apa pun.. budak2 ni nak jam swacth .. boleh lah bila 70% diskaun tu.. en suami pergi tengok di Levis tak ada yang menarik dihatinya.. 
hampir jam 6pm juga kami disitu, pastu terus balik homestay.. sebab malam nak JJCM lagi.. tempat makan sedap katanya.. next entri lah ye.. ~__^

9 ulasan:

  1. Dekat mahkota tu akak ni kerap ulangalik ke JB yatie tapi tak pernah sekali pun singgah....kononnya dah orang Johor....tapi memang ramai nmpk org bergambar kat situ terutama hari cuti.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu lah bila saya nampak signboard HSA..
      Teringat akak ulang alik ke hospital tu kan..

      Biasa lah kak..
      Macam saya juga tinggal kat selangor..
      byk juga tempat tak pergi hihihi

      Padam
  2. Heaven yer cuti2 di johor...len kali julia terjah johor nak try lah restoren sup tulang tu...bestnya!

    BalasPadam
  3. kita tak pernah sampai sini lagi.. banyak tempat menarik kat johorkan.. bilalh nak boleh jelajah jhr plak ni.. jhor penah sampailah tapi ke tempat2 camni belum. hehehe

    BalasPadam
  4. Den boleh sep ngan atok ni nampaknya hihi....Atuk masih segak ye Ti.

    Den pun tak de baju Johor tulisan Jawi tu Ti. Kalau ada pun agaknya tak de saiz hihi.

    Ohh... tu yg cerita si Jeeha merajuk tu, patutlah tunduk je dlm gambo tu. Anaklah anak....biasalah Ti.
    Forest City tu den tak pernah pergi. Tempatnya pun den tak tau. Nampaknya kena Cuti Cuti Johor jugaklah lain kali...

    BalasPadam
  5. bestnye jln jln jhor...blom pernah smpai jpo....dah lamer jugak xtrun jhor ni...

    BalasPadam
  6. wah..dah datang johor ye...hehe...seronok jalan-jalan kan

    BalasPadam
  7. ni baru betul2 round johor ni kak....
    forest city tu pun dana tak sampai lg kak... sedis btl kan..

    kt dataran yg ada mahkota tu, semua daerah kt johor rasanya da mahkota tuh... sbb kt pontian pun ada mahkota gitu gk kak...

    bab makanan... mmg la dana rindu walaupun kt kl kadang ada masakan johor tp tak sama

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)