Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Khamis, 30 Mac 2017

JJCM Johor 5 :: KACANG POOL HAJIπŸ‘πŸ‘πŸ˜†πŸ²πŸ³ ~__^

Assalamualaikum kekawan..
Semoga kita semua berada dalam rahmat Allah dan dikurniakan kesihatan yang baik jua hendaknya.

Sebelum ke Legoland, kami bersarapan pagi di Restoran Kacang Pool Haji... perghhhh memang thumb up lah.. pure punya sedap kacang pool tidak seperti saya makan di Segamat Rel tu.. masa saya makan yg Kacang Pool Haji ni terus jatuh cinta hahahha.. teringat-ingat kesedapannya okey..
Rata-rata kami memesan kacang pool ni bermangkuk-mangkuk atas meja tu hihihi.. nampak sangat lapor tu kan.. pada hal malam tu dah menyandar makan di glamour-seafood hahaha..
Biras saya tu oder juga lontong kering.. not bad sedap juga yang ini.. oder sampai 2 pinggan tu :)
Kata biras saya tu makan kenyang2 kat sini.. Legoland mahal hahhaha..

Meja ni dah full dengan mak bapak.. anak2 dara tu duduk meja sebelah.. yang najeeha dan qaseh oder oder roti telor tiga suku 2 biji tu.. yang kakak Nabilah oder soto mee hoon.. mula2 cakap dengan saya.. nanti kita kongsi ye mama.. kakak dah kenyang makan biskut dan ratah ikan pari tepung tadi.. sekali tu.. mama dah habis .. sedap sungguh soto nya.. nabil dengar sedap soto tu.. oder pulak soto nasi.. rasa kat nabil memang sedap sup soto tu.. tak pasal2 adik ipar saya pun mengoder satu hahhahha..


Dalam banyak-banyak gambar Haji kat dinding ni.. Nabil teruja gambar Haji dengan harimau tu.. "Wah hebat nya atuk Haji ni mama, tembak harimau tu" hihihi.. kagum betul dia dengan gambar tu.. banyak sebenarnya gambar tergantung  tak larat nak mengambilnya.. 

Sumber Picture : Google

Inilah Restoran Kacang Pool Haji , boleh gi lagi bila datang ke Johor Baharu ni..
Alamat 
Kacang Pool Haji
Jalan Sabar, Taman Dato Onn
80350 Johor Baharu, Johor
Tel : 017 - 7416843


17 ulasan:

  1. sedapnye....xpernah makan lagi....

    BalasPadam
  2. lama tak makan kacang pool haji kat JB ni kakak

    BalasPadam
  3. Kalau ke JB, anak2 memang kejar kacang pool Haji ni.
    Ada satu lagi kacang pool kat Angsana pun ok.

    BalasPadam
  4. ya Allah kak....tgk lontong darat tu terus merembes2 airliyo...kat sini susah nak dpt..kat johor jek senang nak dpt...dgn serunding kelape die, rendang, sambal gorengnye...adudududduduh teliyo lah....

    tapi kacang pool mmg lieya tak reti makan...ni name johor murtad kakakaakkak..org johor tapi tak suke kacang pool....heheheeheheh

    BalasPadam
  5. aduh kak... kacang pool haji tu mmg terbaik... kalau ada kt mana2 takkan sama mcm yg situ

    lontong darat sedapnya... akak ni bt org trliur tau

    BalasPadam
  6. sayangnya saya tak sempat merasainya sewaktu ke johor tempohari

    BalasPadam
  7. Akak last makan kacang pool haji ni masa abng sakit dulu.Akak 5 beranak makan malam kat sini .Memang sedap sangat tapi selera akak waktu itu bagai tersekat2 ingatkan abng di hospital.
    Kacang pool tempat lain ada juga yatie tapi tak sama rasa dengan kacang pool haji.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kiranya Kacang pol haji ni paling powerlah ek Kak

      Padam
  8. Nanti kalau ke Johor nak testlah makan kacang pool Hj ni Ti. Tetiba pulak teringin hihi..
    Den pun sebenarnya suka makan soto kalau balik kg. Dengan kicapnya yg sedikit manis, lepas tu hirup kuah sambil gigit kacang goreng....Aduh Ti, nyaman bah haha.....

    Sapa yg belanja tu Ti kalau makan reramai mcm tu...

    BalasPadam
  9. Rasanya Bunda tak pernah lagi makan kacang pool tu.. nampak sedap.. selalu dengar cerita jer..

    BalasPadam
  10. ingatkan ada dkt Larkin je kedai Kcg Pool Haji ni...
    Tq bagi info

    BalasPadam
  11. Sedapnyaaaa
    Memang johor ni dunia makanan ya kak. Tgk pun best2 semuanya.
    Saya kalau kacang pool ni, setakat tgk dan dgr cerita jer lah, belum pernah makan lagi.

    BalasPadam
  12. lontong kering tu..sedapnya..pernah rasa kacang pool tp bukan di Johor, baca entry ni mcm nak JJCM ke Johor plak..

    BalasPadam
  13. Pergi Johor memang bestkan, asyik cari makan aje ^_^ Bila nak pergi lagi?

    Kacang Pool Haji ni saya belum pernah makan tapi pernah merasa Kacang Pool kat Putrajaya. Katanya cawangan Kacang Pool Haji kat JB nun.

    Saya lagi suka lontong biasa. Kalau ada tempe, lagilah suka. Tapi lontong darat/kering ni tak berapa minat sangat. Bab mi soto tu memanglah terbaik kat Johor aje rasanya ~_^

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)