Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Isnin, 6 Mac 2017

BUAH BIDARA πŸ˜†

Salam petang yang ceria kekawan :)

Tengah viral buah bidara ini pulak kan.. Saya pun terjebak sama.. nak juga tahu rasanya macam mana.. memang sedap.. rasa buah pair pun iya jugak.. rangup bila digigit.. 


Saya beli satu bungkus ni dengan geng jiran tetangga.. mula2 harganya RM15/kg.. lepas tu orang yg jual tahu ada sambutan terus naik kan RM18/kg.. geram pulak jiran saya yg tolong oder kan ni.. teruk mereka ni .. kata jiran saya tu.. suka main-mainkan harga.. sebenarmya dulu dapat ajer RM9/kg.. aduhai.. kita nak merasa beli jugaklah kan.. nasib sedap.. 
Tinggalkan juga budak 2 orang yang kat asrama tu.. balik Jumaat hari tu.. dapat lah mereka makan .. saya bawa juga ke ofis.. dorang kata sedap macam buah pair..

20 ulasan:

  1. Kak Saniah ke yg ada buat entri pasal buah bidara ni Ti? Mcm ada baca jugak baru baru ni tp tak ingat sapa....

    Nampaknya mak belum teringin lagi nak merasa...so masih selamat duit Pak Jilap hihi

    BalasPadam
  2. betul kak..sejak viral ni kemain harga dia...

    BalasPadam
  3. Memang sedap.. Sha dapat rasa sebiji kawan opis bagi.. Nak cari kat sini cam tak jumpa je..

    BalasPadam
  4. mmg tgh viral kan buah ni skrg? xjmpe lg...klu akk kata dorg main harga sy tggu smpi kurang sambutan lah br pi beli..ngee mujur x peknen kan..ehh! :p

    BalasPadam
  5. sedap kan kak... tp dana dptlah rasa org bagi... teringin jgk nk beli tp tak tau sapa ada jual...

    BalasPadam
  6. BUAH BIDARA JENIS GINI XPERNAH TENGOK LAGI

    BalasPadam
  7. Viral pasal baru ni masuk majalah 3, semua org nk rasa sbb sape tu pengacara dia kemain aksen tunjuk makan buah tu cam sedap betul. Kat mana nk cari ni. Tingin gak ni.

    BalasPadam
  8. ada juga tgk org jual rm20....saya nasibaik MIL yg bw blk dr klate dpt la merasa..mmg sedap

    BalasPadam
  9. Rupanya macam epal hijau, ek? PH tak pernah rasa.

    BalasPadam
  10. sedap...yg dijeruk pun sedap jugak..

    BalasPadam
  11. Comel2 buahnya...cuma harganya tak berapa comel ye kak..hihi..

    BalasPadam
  12. Mahal sungguh! Tengok permintaan banyak, tu yg buat peniaga naikkan harga agaknya....

    Nasi lemak buah bidara,
    sayang selasih hamba lurutkan,
    walaupun mahal harga buahnya.
    Kerana teringin tetap juga beli... kannnn.

    BalasPadam
  13. Akak rasa pernah makan buah bidara ni tapi tak ingat lah ...mungkin zaman budak2 dulu kot.Sekarang ni nak beli pun payah nak jumpa dah.

    BalasPadam
  14. dah baca ni saya pulak yang teringin nak makan!

    BalasPadam
  15. ye kak...tgh viral nie...lepas sorang2 dok tunjukkan fb...dok telan2 air liur lieya tgk...mujur tak peknen hahahaahaha....biase la tu kak, bende viral kan...laju2 le harga naik baru untung berganda kekekekeekek...

    rupenye dok dgr2 org ckp nasi lemak buah bidara, ini lah buah bidaranyer....pes time lieya tgk ...rase? mmg takpenah le kak huhuhuhu

    BalasPadam
  16. mcm buah epal kan bentuk dia...

    BalasPadam
  17. Swdapnya... Mmg musim skarang nk kan
    . Lya x pnh rsa lagi..xtau nk cri mana.. Teringin jgk ni

    BalasPadam
  18. Tulah, bila ditularkan terus naik harga.
    pada hal dulu tak berapa laku pun.

    BalasPadam
  19. Ada contact nos yg boleh supply this buah bidara? Tq 0129213367

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D