Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Rabu, 1 Mac 2017

Cucu ke 6 😊 ~__^

Assalamualaikum kekawan..
Semoga kita semua berada dalam rahmat Allah dan dikurniakan kesihatan yang baik jua hendaknya.. :)

Cucu ke 6 dalam keluarga saya.. Kak Long Nurin telah melahirkan cahaya mata sulongnya pada10 Januari 2017 bersamaan 13 Jamadilawal 1438H pada subuh pagi jumaat.. Lahir lah puteri comel ini.. yakni cucu sulong kakak alang saya.. almarhumah mak hanya sempat melihat 3 ajer cicitnya dan almarhum abah hanya sempat melihat seorang ajer cicitnya ... 


Pada hari sabtu tu sempat juga melawat cucu ni di hospital.. oleh kerana dia ada G6PD maka kena tahan wad selama 5 hari.. alhamdulillah kuningnya sedikit ajer jadi pada hari rabu tu dapat lah pulang kerumah :)

Selpi sikit dengan mak long Nabilah hahahha.. aduh mama katanya.. 

Menunggu untuk ditahnik.. kami sampai lewat masa tu.. pukul 9.30pm baru sampai huhuhu.. puteri sudah ditahnik pada hari sabtu hari ketujuh dan diberikan nama oleh Murabbina Sayyidi Ahmad Al Hadi..

Elok jer cucu ni tak menangis kata alang sewaktu di tahnik .. Atok Itam lah yg membawanya.. Selepas di tahnik murabbi ni memberi nama Nur Zahirah Makkiyyah.. semoga cucu yg ke 6 menjadi anak solehah .. Aamiin..

14 ulasan:

  1. Alhamdulillah bertambah lagi ahli keluarga yatie.Akak dah tak ingat berapa ramai dah cucu sedara ...ramai sangat dah,cucu sendiri je belum ada :-).

    BalasPadam
  2. Alhamdulillah.. comel sgt. Tahniah jugak buat Akak~ hehehe

    BalasPadam
  3. WAHH TAHNIAH...SEDAP NYER BAU BABYYY ;)

    BalasPadam
  4. selamat pagi
    singgah pagi rabu
    lama rasanya anum x blogwlaking
    bz sangat2 la skrg

    comelnya baby

    BalasPadam
  5. sedap nama bby tuh kak... apa lah makna nya ye...

    BalasPadam
  6. alahai dah bercucu kak Yati ya...saya ni entah bilalah agaknya.
    alhamdulillah, dah terlaksana sebahagian t/jwb ibubapa baby comel ni. Sedap namanya!

    BalasPadam
  7. Semuga menjadi anak solehah.
    Aamiin.

    BalasPadam
  8. Alhamdulillah seindah nama..moga menjadi doa yang baik-baik..

    BalasPadam
  9. tahniah kak yati...bertambah cucu yer...sedap namanya ..

    BalasPadam
  10. Tahniah Ti.... kita pun dapat cucu jugak weyh 14 hb hari tu.... Yg ke berapa jangan tanya...lupa udah nekmommynya hihi
    Ada dua namalah ek cucu hang ni jadinya Ti.
    Dah tua tua ni bila merenung baby...alahaiiii terbayang perjalanan nak menjaga dia sampai besar ye Ti....

    BalasPadam
  11. tahniahnye nenek dapat cucu ke 6 tuuh., ;p

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)