Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Khamis, 20 Mac 2014

DULU 2.30 JAM.... SEKARANG 1.30 JAM.... PEMBANTU SAYA :)

Assalamualaikum kekawan... Moga sihat dan ceria :)

Dulu yg 2 jam 30 minit tu disini sekali-duduk-2-jam-30-minit
sekarang macam mana boleh jadi 1 jam 30 minit pulak... banyakan saya reduce masa tu 1 jam....

Tadaaaaa.... ini lah pembantu saya yang baru YOJOSHU ... yg reduce banyak masa saya dari menggosok baju... 

Sebenarnya dah lama saya beli penggosok baju yg menggunakan wap air... baru sekarang nak cerita hehehe... memang sekejap jer saya menggosoknya... yg paling bagus tak perlu tanggalkan baju dari hanger tu...

Najeeha pun dah boleh gosok bajunya sendiri... dah tak takut bajunya terkoyak akibat iron yg panas...


Pegang baju tu dan tarik pemegang yg macam vocum tu dan gosok-gosok ajer di baju tu...

Tengok yg bahagian atas dah licin dan yg bahagian bawah yg belum gosok tu masih berkedutkan.. 

Tarik hujung baju tu lurutkan kebawah... siap..

Ni baju saya tengok licinnya ....


Siap saya gosok baju saya sekali... dulu tak termasuk baju saya 2 jam lebih tu.. ni sejam lebih termasuk baju saya untuk lima hari bekerja...
Namun begitu setiap sesuatu tu ada kelebihannya dan kekurangannya .. oleh kerana ianya menggunakan wap air.. jadi tu baju tu agak lembab... kalau kita nak pakai selepas digosok memang terasa lembabnya.... Ada sekali tu gosok baju en suami, pastu dia pakai terasa lembab... tapi tak lah lembab sangat.. pastu en suami kata "kena gosok sehari awal baru selesa pakai"...
Tu saya gosok baju sekolah dan baju saya dan en suami untuk seminggu punya stok....
Bermacam brand sebenarnya penggosok wap air ni... saya beli cap ayam jer .. harga pun RM250.00, kalau brand panasonic tu RM500.00 dah tanya hehehe.... Nampak tak jimat disitu hehhe :)


13 ulasan:

  1. wah, memang berkesan ya kak iron jenis ni. boleh letak dalam wishlist! ^_^

    BalasPadam
  2. kalau tuk gosok seluar cam khakis dan jeans material pun boleh jugak ker?

    BalasPadam
  3. pakai iron ni mmg senang..lgi2 nk iron baju yg byk manik..niesa sekarang pn tgh survey2 iron stim ni..hari tu tnya..500++ mahal..nak gak cari yg 200+ heee

    click digi dan uni of london kat sini.. :D

    BalasPadam
  4. wow....bestnya kalau ada pembantu yg bijak cenggini kak...

    BalasPadam
  5. Haritu berangan gak nak cari benda ni, tapi sampai sekarang masih gigih tenyeh baju dgn streka. Hehe..

    BalasPadam
  6. dah ada tapi tek penah guna boleh.. nak kena try ler balik nanti.. tapi cam tak serupa nanti nak tengok balikkler...kalau gitu memang mudahler sangatkan...

    BalasPadam
  7. yelah..kerja ironing ni mmg byk masa habis kat situ...lenguh tumit diri lama2. nak duduk tak selesa pulak.

    BalasPadam
  8. as salam, singgah pagi jumaat delay sehari...sangat bermanfaat dengan masa yang menjimatkan..Insyaallah boleh diikut ni....asal saja poket penuh...

    BalasPadam
  9. wah wah wah...saya nak kan iniiii.....saya ingatkan harga nya mahal ribu2... oohh..masuk dalam wish list saya insyaa Allah...saya tak suka gosok baju...semua hantar dobi jer..hahaha

    BalasPadam
  10. wahhh...dulu noe pun berhajat nak beli jenis macam ni...tengok mahal x jadi beli...mmm

    BalasPadam
  11. praktikal ek kak iron wap ni… ada juga simpan hajat dlm wishing list…. hihihi

    BalasPadam
  12. saya pun guna yg wap ni sbb uniform husb tersangat la berat & susah nak iron guna yg biasa tu. alhamdulilah mmg memudahkan kerja kan

    BalasPadam
  13. Salam singgah.wah bestnya!mmg mgosok akan ambil masa yg lama.. Aduhai...tq share!

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)