Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Isnin, 3 Mac 2014

NABIL TERUS MASUK GEAR LIMA

Assalamualaikum kekawan... Alhamdulillah bersua kita lagi..
Moga sihat dan ceria :)



Nabil menyedut terus masuk gear lima... smpi terpejam mata punya nikmat nya :)
Kisah sup tulang gearbox ni bermula pada hari sabtu tempohari.. kami pergi menghadiri kenduri kahwin di Bukit Beruntung.. kami pergi dah lewat, tunggu en suami balik kerja pukul 1.00pm, en suami dah pesan dia sampai rumah semua dah siap terus pergi, singgah di R n R Al Minna GEC utk solat zohor, biasalah hari sabtu jalan memang jem lah kan... ambil mak di Kuang, lepas tu terus pergi, smpi rumah pengantin dah pukul 3.00pm, bila waktu tu orang pun dah berkurangan... tapi lauk masih banyak lagi... tak sangka pulak salah satu hidangan adalah sup tulang ni... tapi dah tinggal satu.. pastu berebutlah budak 3 orang ni... buat malu mama ajer :)
Jadi janji dengan budak 3 orang ni , esok pergi pasar mama beli tulang gear box ni....

Memang besar tulang gear box ni puas budak tiga orang ni menyedut... kawan saya kata kat FB .. Besar kak oii ni gear 6 ni hahaha

Ambik korang sorang satu tulang ni... termasuk dengan mama dan abah nya... sama masuk gear lima hahaha...
Lepas tu masing-masing mama abah perah limau nipis hahaha.. tidak kepala berdengung kekawan..
Lepas tu malam saya buat mee hoon sup pulak... hahaha 2 in 1 mama ni... tak payah susah nak fikir dinner apa... 
Kalau nak resepinya di sini SUP TULANG GEAR BOX POWER....
Kekawan weekend gi mana :)




15 ulasan:

  1. kena diet kaw2 ni..lemak ni

    BalasPadam
  2. Tengok mata Nabil yg terpejam tu sah-sah memang nikmat tak terkatalah Yati.
    Kakak yg tengok pun senyum dibuatnya.
    Sesekali pekena memang sedap:)

    BalasPadam
  3. sy x reti nak mkn sup gear box nie...klu g warung Dusun Bangi, situ memg best...menu utama dia sup gear box la...asek tgk org sedut jelah, sbb kami x reti nak mkn..hahaha..

    BalasPadam
  4. memang kompom adik nabil dah masuk gear 5 ni..tengok mata jer auntie dapat tahu hehe..
    suami saya pon if makan kat luar,pastikan mengoder sup gear box or tulang ker..yg penting sup..saya pulak kurang minat :)

    BalasPadam
  5. sy x reti nak makan sup gear box gini... x pernah sekali dlm seumur hidup pon makan he3...

    BalasPadam
  6. amboi2..pandainya sedut...mesti lemak berkrim....nyum.nyum.nyum....

    BalasPadam
  7. saya tak pernah mkn.. amboi siap catu soang satu kikikiki

    BalasPadam
  8. helo CH..mesti sedap sup gear box tu,kan..kat sini mcm ada mcm takda kedai makan jual sup ni..

    BalasPadam
  9. sedap nya gear box..telan liur sy...ms mengandungkn ank kedua aritu teringin..beli kt pasar tani s.alam yg besar tu...sedap x terkata..sup gear box ni mmg kolestrol byk..bg sy dlm 5 thn br sekali mkn gitu..kire ok la kan

    BalasPadam
  10. Salam kak...amboiii berselera tgk Nabil makan sup gear box tu... lama betul tak makan ni Kak... :)

    BalasPadam
  11. sedapppnya..sampai pejam2 mata menyedut..kalau anak2 knor mesti pelik tgok..tak reti nk mkn benda gini..

    BalasPadam
  12. Pergh kak!!
    Ni memang superb gear box.. lebih Lamborghini punya gear box!

    ps: setuju dengan akak.. bergurau pun ada batasannya

    BalasPadam
  13. Sy tak boleh mkn le klu gitu. Klu hubby ok je...bukan oenggemar gear box da...

    BalasPadam
  14. Anak anak Okje tak pandai makan tulang macam ni CH...yg pandainya mak pak je hehe..tp itu pun malu malu...haha sebab kena telan limau nipis gak lepas tu hehe

    BalasPadam
  15. hehehe...suka sangat diaorg dengan sup tulang ni....noe tak pernah makan..hehe...so x pernah masak sup tulang ni...klu hubby makan sup ni...mesti order air limau jugak...

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)