Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Rabu, 26 Mac 2014

ENJOY TERBANG DI UDARA..... emmmm seronoknya ^___^

Assalamualaikum kekawan... Alhamdulillah bersua kita lagi 
Moga ceria dan sihat selalu :)

Sebenarnya kami dah lama teringin nak naik belon udara panas ni... Alhamdulillah hari ahad lalu kami berkesempatan menaiki .. tengok muka gembira Nabilah dan Nabil tu.... Boleh naik dalam tu empat orang jer termasuk adik yg menerbangkan kami tu...

Saya second trip naik sama dengan Najeeha tapi budak Najeeha penakut ,tengok menyorok di belakang saya... Nabil juga yg berani, sampai nak naik dua kali... adik tu layan jer... Jom naik..

Naik semakin tinggi... saya pun berbual dengan adik tu.. berapa harga satu belon udara panas ni... kalau besar ni kak RM150 ribu tu dia ... dapat rumah sebiji ko... kalau besar yg boleh naik sampai 10 orang tu harganya RM650ribu... perghhh dapat banglow sebijik gitew...

Namun begitu kami tak terbang bebas... nampak tak tali tu.. tali tu di ikat pada batang pokok... kami terbang setinggi bangunan tapi boleh nampak  kat dalam stadium bola shah alam tu...

Adik tu kata kat sini tak ada kawasan lapang yg boleh landing belon tu... lagi pun banyak bangunan... lain lah kalau kat Putrajaya tu banyak kawasan lapang...

Bila nak turun adik tu tutup api gas tu perlahan-perlahan... maka mendaratlah kami perlahan-lahan...

Ni masa nak naik... adik tu pasang api gas tu.. bising juga bunyi gas tu.. tapi tetap enjoy..

Melihat permandangan sekeliling yg indah.. Subahanallah
Dengan angin bertiup sepoi sepoi bahasa...
Riang lah kami diatas tu.. 
Nabil yg enjoy sangat ....



Kami selamat landing ... Alhamdulillah..
Tengok muka Najeeha yg takut tu hahaha..
Mama dia yg terlebih happy :P

Bergambar lah dulu selepas turun tu... enjoy kata Nabilah...
Nak tahu berapa harga naik belon panas ni....
Hanya RM1.00 untuk seorang... jadi kami anak beranak hanya RM5.00... ialah tak terbang bebaskan tetapi sekurang-kurangnya dapat juga pengalaman naik belon udara panas ni...


Selepas tu dia orang enjoy main kat sini pulak...
Budak2 bila jumpa super duper ni memang sukalah...

Semua tempat dia orang explore...

Berkenan pulak en suami dengan van yg penuh rumput ni, antik sangat katanya :)

Namun begitu kami tak dapat nak explore semua pameran kat situ sebab kakak Nabilah nak pergi tuisyen pukul 10am tu...
Konon petang nak mengulang balik bila balik rumah kenduri tu... tengok-tengok dah tutup hahaha

34 ulasan:

  1. takpalah janji merasa jugak naik hihihihi

    BalasPadam
  2. best nyer dapat naik hot air balloon… dah la harga pun murah… berbaloi sgt kak… pengalaman tu yg penting :)

    BalasPadam
  3. bestnya..
    gayat tak?
    hihi..kena cuba ni one day.

    BalasPadam
  4. wiken nie hot air balloon kat putrajaya...sila laa mai kak...klu yg naik statik camtu rega klu x silap RM20 dlm bape minit ntah...tp klu hot air balloon yg terbang pusing putrajaya tu hanya utk VIP, media & mereka yg ada access kad jaa...thn nie sy x dpt plak, dah 2 thn sy naik...skali landing kat cyber, skali landing kat putrajaya..bestttttt..gayat memula, plus panas plak dok dlm tu...raga dia kan kecik jeee, kena berhimpit 3 org....paling ngeri masa nak landing...klu pilot terer, elok jelah landing...klu x, mau terbalik raga tu dlm parit..heehehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dulu akak pernah pergi kat putra jaya tu tapi masa tu dah habis tiketnya...

      Padam
  5. syoknya dapat naik belon tu. tak pernah lagi merasa naik tu. tapi, nanti kalau Ros naik, mesti rasa gayat pulak. hihihi

    BalasPadam
  6. Oh... murah aje Yati. Kalau kakak pun teringin nak merasa. Tak pernah ada di JB sebab itu kakak tak pernah naik. Seronok kakak tengok. Nabil berani tak macam kakak ye:)

    BalasPadam
  7. saya gayat..kompem tak nak naik belon tu..
    suka tengok van tu..

    BalasPadam
  8. wahhhh murah nyer...

    sy lalu dari elite h/way mmg nmpk tp x berkesempatan nak p hu3

    BalasPadam
  9. wahhh..seronoknya kak naik belon panas...dh murah lak tu..
    org sarawak kalau panggil belon dorg ingt kapal terbang..ekeke..

    BalasPadam
  10. Assalam,murahnya ....Tpi kalau akak boleh pengsan dek kegayatan....memang takut2 sangat bab2 ketinggian ni...

    BalasPadam
  11. Gayat tak T..aku tetempat tinggi ni Fobia aku T..hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhaha... setakat ni aku tak gayat... dulu-dulu aku gayat tapi bila en suami aku bagi tips supaya tak gayat... aku jadi berani..
      Kata en suami aku .. kalau naik tempat tinggi jgn pandang kebawah nanti gayat.. jadi nak hilangkan gayat tu pandang sama level ketinggian tu.. aku pandang bangunan.. pandang pokok2 tinggi tu.. sambil tu bawa berbual... macam aku cerita kat entri tu....

      Padam
  12. bagusnyaa...murah...yg mahal pengalaman tu....

    BalasPadam
  13. kalau saya yg naik,sure pejam mata je sbb gayat hehe...turun nanti terasa mcm tak pijak tanah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. murah ajer ek belon tu..teringin nak naik..tp kalau kat Putrajaya..memang x dpt nak merasalah..sesak orang dok beratur nak naik sama

      Padam
  14. huhu sehinggit jer? Murahnyer ingatkan berpuluh pulih hinggit. saya pun tak pernah merasa naik belon ni.,

    BalasPadam
  15. kak rose leh tengok je la... takut! gayat sangat dengan menda tinggi2 nih! jakun sungguh kan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya masa mula naik tu memang jakun kak rose.. gayat tak pulak... sebab teruja nak naik kot hehehhe

      Padam
  16. bestnya dapat naik belon panas..ingatkan boleh terbangkan rupanya berikat tali..untungCH..dah lah naik bayar seringgit saja

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak kasi naik tinggi tu sue bee... kiranya statik jer belon tu terbang... tu yg ikat dgn tali :)

      Padam
  17. Assalamualaikum kak, bestnya. walau tak terbang bebas, still best dapat naik belon udara ni. heee thanks sudi singgah blog dan follow.. in shaa Allah, lepas blogspot dah kembali pulih sheila akan follow blog akak ye ~~~

    BalasPadam
  18. kalau akk tak naiklah..takut rasa gayat..

    BalasPadam
  19. Best tu. Dpt gak merasa naik belon panas ☺

    BalasPadam
  20. Salam perkenalan juga sis. =)
    sy pun lum bpeluang naik belon panas. G.A.Y.A.T. hehehe..

    BalasPadam
  21. bestnye….kami @Brunei baru je abis cuti.

    BalasPadam
  22. syioktu.. murahler tu..kalau murah cam gitu kitapun nak cuba.. kalau dah mahaltu memang kirim salamjerler... nak gak rasa naik tinggi...

    BalasPadam
  23. Assalamualaikum Kak Yatie...Wahhh bestnya..ruginya saya tak tau..mesti acara ni dah lepaskan...? RM1/person..sape tak mau cuba....Ada apa-apa pesta ke ni?

    BalasPadam
  24. Rm1 je! Murah!
    Wkend ni kat putrajaya, tapi byrnnya tak semurah itu. Saya teringin gak, sayangnya nak kena balik kg la pulak..kenduri.

    BalasPadam
  25. Ingatkan mahal laaa.. tgk2 RM1.. berbaloi laa sangat..kalau nak naik banyak kalikan.. Seronoknyaa.. teringin laa plak.. hehehe

    BalasPadam
  26. wah bes nya yatie...noe x pernah lg naik belon tu...mmg teringin sangat nk naik...

    BalasPadam
  27. bestnyaaaa... sure eksaited kalau dapat bawak bebudak ni naik..

    BalasPadam
  28. Murah tu.....janji singgit , tak dpt terbang bebas pun tak pe kan CH hehe....
    kalau terbang bebas jangan kat Nabil.....okje pun takut haha...

    BalasPadam
  29. best jugak nampaknya kak..tp saya ni gayat sgt...boleh ke? hihi

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)