Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Rabu, 14 Mei 2014

WW # Bagi tumbuh MUSCLE SIKIT .... ko HADO ehe :)

Assalamualaikum kekawan.. Moga sihat & ceria :)



Aktiviti semalam saya bersama kak Nabilah.. menyusun atur semula ruang tamu setelah tiga tahun view yg sama..
Nabilah cukup takut dgn saya.. "mama jgn angkat berat2 sangat, mama kan sakit tulang belakang, kita tolak ajer benda berat2 ni" kata Nabilah mengingatkan saya...


Satu ruang tamu saya kerjakan.. en suami tolong juga basuhkan karpet tu.. lepas tu dia pergi kerja sekejap.. masa kerja menyusun atur tu hanya saya dua beranak jer.. Nabil dan Najeeha sekolah nanti cuti ganti masa raya , beritahu cikgunya ..


Hampir pukul 3pm baru habis menyusun atur ... "aduh mama... boleh besar tumbuh MUSCLE kita hari ini" ujar nabilah.. tergelak saya mendengar nya :D
Lepas solat asar ambil Nabil dan Najeeha di sekolah lepas tu terus pergi rumah adik ipar saya di seksyen 24 shah alam.. bapa mertua saya datang dari kampung.. esok nak pergi periksa mata di PPUM.. katarak dah banyak doktor suruh operation sebab dah tebal dah tak boleh nak laser katanya..

Kekawan buat cuti semalam.. tentu ada yg balik kampung, pergi jejalan kan.. :)






23 ulasan:

  1. Ada p3mbantu, seronok juga main alih2 ni..kasi new view kan..syok2x.. tp kalau pembntu kt rumah eina tu, buat penat mulut jerlah... lg byk macam2 diorng tu..hihi..

    BalasPadam
  2. wah.. memang ade muscle2 kalau angkat berat2 nie..hehehe.. bagus la ade assistant kan.. banyak membantu.. :)

    BalasPadam
  3. Salam kak...
    wahhh! rajin nya menyusun atur...hihi... sesekali ubah view dlm rmh sndiri mmg best kan... rajin kakak nabilah membantu..
    duk rumah je kak smlm, tido yg lebih..haha

    BalasPadam
  4. rajin nya anak dara yatie tolong mama nya ya...
    cantik lah dkorasi rumah yatie....

    BalasPadam
  5. sama la kita kak yati...mengemas rumah daripada celik mata...

    BalasPadam
  6. saya semalma pon mengemas jugak kakak

    BalasPadam
  7. wahhhh semangat nyer akak.... dan rajin Nabilah bantu, Alhmdlh... mesti rasa seronok masuk umah dgn deco yg baru kan...

    BalasPadam
  8. dah ada pembantu..best betul..(maknanye anak dah besar)..
    cantik umah kak yatie

    BalasPadam
  9. hihiiii.. cerdik tol anak2 akak...
    nureen pon ada ubahsuai bilik tidor... buat sorang2 jerr
    asben g mengayuh basikal
    balik2 jerr terus suprize...
    nureen pon tolak jerr almari baju.. berat..
    takut gak nk tolak ngan junior dh 5bln dlm perut ni hihiii

    BalasPadam
  10. Falsya ngan husband falsya plan konon2 nak mengemas umah nak basuh kapet gak kak..sekali nan hado..pinggang sakit..hehehe

    BalasPadam
  11. wahhh rajinnya kak yatie...tapi sekali sekala mmg kena susun atur....bagi mood excited tuk tgk susun atur baru...semalam noe x g mana2 sgt pun...keluar makan pastu balik....pastu lepas je kat umah...

    BalasPadam
  12. wah.. cantiknya, rajin.. mama rumah ala tongkang karam je rupanya

    BalasPadam
  13. kak, ni kira susun atur tuk raya terus la yer..
    sesekali buat rasa seronok jugak..
    nasib ada pembantu yang rajin..

    BalasPadam
  14. Amboiiii.. kemas betol! ni untung ade anak dara kan~
    boleh sama2 mengemas rumah.

    saya x buat pape sangat semalam kak~
    pagi masak2 untuk lunch n dinner terus.
    petang tuh saya berehat2 sambil tido.. hehehe
    lepas Asar baru bawa anak2 keluar jalan2.

    BalasPadam
  15. sama dgn suami saya kak...mengemas rumah aje semalam. bab kemas mengemas memang dia nombor satu. sekejap2 tetiba je dah tukar view. rajin sgt dia mngubahnya. bini dia ni rajin tolong tengok je...huhu

    BalasPadam
  16. Kalau dah 3 tahun tu elok la mengubah bagi lain dari yang lain sket..
    Alhamdulillah semua orang memberi tgn nk tolong .. Keluarga bahagia :D

    BalasPadam
  17. cantiknya rumah akak.. saya semalam duduk rumah aje.. lipat kain.. tet!

    BalasPadam
  18. kalu rajin ubah suai..susun atur semula perabut2 .. tak sempat lah habuk dan sawang menebal macam gumpalan kapas...

    BalasPadam
  19. Seru mengemas rumah belum sampai lagi ni. Semalam dok lenjan berjalan aje kerjanya. Nanti sebelum puasa nak spring clean rumah gaklah... tema raya belum ada lagi dalam kepala ni, camna ek!

    BalasPadam
  20. bagusnya anak dara mama nie.....rajin tlg mama

    BalasPadam
  21. Rajinnya mengemas.. ada plak anak2 tolong yer.. bersemangat jadinya..

    BalasPadam
  22. baru la sedap mata memandang kan
    sesekali mmg kena tukar susun atur gak
    baru rasa fresh ;)

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)