Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Jumaat, 19 September 2014

KEK PISANG BLENDED JER.... emmmm Mudahnya :)

Assalamualaikum kekawan..

Salam petang yg ceria :)

Tadi layan FB sekejap, tengok kat wall FB ada resepi Kek Pisang Blended Kukus.. tengok 

resepi dan caranya mudah sangat.. macam boleh dicuba hari minggu ni utk minumpetang 

kan kekawan.. :)


kek pisang blended
1 cawan gula
1 cawan minyak masak
2 cawan tepung gandum
2 sudu teh sodabikabonat
3 biji telur
4 biji pisang berangan or 11 biji pisang emas
cara yg mudah..
-masukkan semua bahan ke dalam blender
-balik dan gaul kan supaya rata
-masuk kan dalam paper cup..
-kukus 10-15 minit..
*siap~selamat mencuba...

22 ulasan:

  1. comelnye kek pisang..boleh try nie utk weekend..hehe

    BalasPadam
  2. saya pun buat kek pisang pakai blender... mudah!

    BalasPadam
  3. akak suka kek pisang..muffin pisang pun sedap..tp pantang bau esen pisang..hehe..kalau buat tak bubuh esen...

    BalasPadam
  4. selalu tgok resipi mudah.. bila buat x jadi..huh ah..

    BalasPadam
  5. nampak gayanya mcm senang..nak try nanti..

    BalasPadam
  6. NNt ko dah buat ko up N3 yer T...

    BalasPadam
  7. Macam senang jer...tapi blender bunda dah rosak...
    Takper ambil resepi dulu...lain kali boleh try...terima kasih.

    BalasPadam
  8. gebunya...semangat je nak buat tengok org punya cantik gitu.

    BalasPadam
  9. simple... gebu dan mesti sedap ni kan,...

    BalasPadam
  10. gemuk nye.. ok resipi senang pakai blender.. alise malas sikit nak kuar mixer.. hehehe

    BalasPadam
  11. Ini wat semangat nk cuba gebu yg amat...td ada beli pisang putat...lbh kurang pisang mas rupanya..boleh la buat nnt

    BalasPadam
  12. betul la nadia...semangat nk try ni...nmpk gebu2...tentu sedap ni

    BalasPadam
  13. kakak baru siap buat lepat pisang taruk sagu biji ni yatie...utk dihantar ke rumah kawan yg ada majlis tahlil dan yasin malam ni...ada baki pisang lagi boleh lah buat kek pisang pulak nanti.

    BalasPadam
  14. eh nampak mengancam..nak cuba lah! tq for sharing.. :-)

    BalasPadam
  15. Alahai comelnya kek pisang in a cup ni..... Tapi hujung minggu dah lepas nak mencuba, kena tunggu hujung minggu ni pulak kalau datang rajin :)

    BalasPadam
  16. Boleh ker guna resepi nie, tapi tak bubuh dalam cup tu ?

    BalasPadam
  17. Nak share resepi..nti dah buat miza pjgkan dlm blog miza pulak yek.tq

    BalasPadam
  18. masukkan semua bhn2 yer... air???

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)