Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Khamis, 25 September 2014

RESEPI.POTATO FRITTERS ... eeemmm mudahnya

Assalamualaikum kekawan..

Salam petang yg ceria :)

Tadi semasa melayan FB ada kawan sharekan masakan yg mudah dari group "Cara senang buat kek".. apa lagi kerja saya.. save dulu kat sini .. bila ada masa cuba .. tak gitu kekawan :)
Cantik pulak tengok.. nampak sangat sedapnya

Bahannya ni ajer.. tak ke mudah :D

Lepas tu gaul sekata dan goreng... i like u :P



POTATO FRITTERS

Bahannya :-
3 biji kentang (sagat halus)
4 sdm tpung jagung
3 sdm tpung gandum
1 biji telur
Daun bawang
Serbuk Lada sulah
Garam
Ajinamoto (abaikan jika tdak perlu)
Minyak masak (utk mgoreng)
Cara2nya
~ satukan kentang yg telah dsagat dgn tepung jagung, tpung gandum, daun bawang, telur, serbuk lada sulah, garam, ajinamoto...gaul sebati
~panaskan minyak masak....sudukan dan goreng agak2 leper....balik2 kan...tunggu sampai masak... angkat....siap
Sedap dimakan bersama sos
# resepi asal noraida durani ( tq )

25 ulasan:

  1. terima kasih di atas perkongsian ini kak...

    BalasPadam
  2. wah mesti sedap, style lain masakan potato ni..

    BalasPadam
  3. wow nampak sedap. boleh try ni tapi tepung jagung takde, nk kena g beli dulu nampaknya..

    BalasPadam
  4. cam cekodok kentangler yerk... ehm sedap bangatni...
    ranggup2... nak buat jugakler...

    BalasPadam
  5. nak cuba la ni..bahan semua dah ada kat rumah...thanks sharing...

    BalasPadam
  6. Okje suka benda benda gini CH.....adik beradik jejemputkan....mmg sedap cicah sos....pergh!!

    BalasPadam
  7. Kita panggil jemput-jemputlah senang cerita :) Hah, ini yang saya suka. Benda-benda mudah begini dicampur kentang memang sesuai sangatlah dengan selera kami sekeluarga. Eh, nak jugalah try!

    BalasPadam
  8. ramai dh yg buat ni kan kak..memang nak sgt cuba...mesti sedap

    BalasPadam
  9. wah...boleh menambah koleksi resepi ni kak... :)

    BalasPadam
  10. Nampak sangat2 sedap dan terliur sungguh....

    BalasPadam
  11. sedap dimakan panas-panas ni..

    BalasPadam
  12. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  13. Sedap nampak nyer nih ... Layannn ngan mayonis pun ok gak kot ...

    BalasPadam
  14. alise buat cucur macam ni la.. kata orang indon bakwan.. tapi tak letak tepung jagung.. pakai tepung biasa jek.,. buat leper tapi besar..

    BalasPadam
  15. selama ni bila ada kentang , just goreng mcm funfries jer . tak pernah lak terfikir nak buat camni ... thanks share .

    BalasPadam
  16. makan panas2...cicah sos...mebeless...

    BalasPadam
  17. dah lama teringin nak buat ni.... tapi tak terbuat buat lagi... kikiki

    BalasPadam
  18. Assalam
    Meletupp potato ni, ramai mencuba kt sedapp
    Smlm boss kita pun tayang kat group he hee best katanya
    Emm kena try gak ni

    BalasPadam
  19. serius.....hat ni saya tak pernah jumpa/makan

    BalasPadam
  20. Akk jew x buat lg..mna2 fb semua dok tayang..sedapnye lh haii

    BalasPadam
  21. nmpk sedap tu, mkn panas2 kan? pagi ni ingat blh try utk breakfast...hehehe...

    BalasPadam
  22. sy pun nak cuba wat projek nie kak..dah mula terliur dah nie...heheh

    BalasPadam
  23. Assalam,
    Demam potato fritters nampaknya seminggu dua ni. Rangup Dan sedap Sgt nampaknys

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)