Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Rabu, 24 September 2014

WW :: Dah CUBA.... Memang GEBUSSSS.. Kek Pisang Blended ... emmm dapnya

Assalamualaikum kekawan...
Selamat hari Rabu yg ceria :) Semoga kita semua berada dalam rahmat Ilahi hendaknya ...

Kek pisang blended yg mudah.. saya dah cuba :)

Close up sikit kegebussssan nya :)

Tunai janji pada blogger Eye_Nee.. kalau dah cuba up entri ye T :D

Chef Nabil dan Chef Nabilah kata "nak buat ni kena dengan rasa kasih sayang.. baru menjadi dan sedap"... keknya semanis senyuman Nabil :D

Bahan2 saya buat setengah adunan dulu .. nak cuba kan.. ;)

Paling mudah .. masuk dalam blender je... emm i like :)

Letak dalam piping bag, senang nak picit dalam kertas cup kek tu :)

Letak dalam bekas kuih apam tu.. lepas tu kukus..

Jika kekawan nak resepi yg mudah ini.. sila klik sini kek-pisang-blended-jer-emmmm-mudahnya.





23 ulasan:

  1. Salam Rabu kak...wah..simple nak buat & nampak sedap... nak cuba nti ..:)

    BalasPadam
  2. betul ke ni mudah..
    haha..selalu nmpak kak buat mudah.. bila kita buat.. x sama..
    ishk frust betul.

    BalasPadam
  3. Dengan adanya bantuan daripada Chef Nabil dan Chef Nabilah, menjadikan nya lebih gebus lagi akak.

    BalasPadam
  4. jadi dh.. akak masak semua nampak sedap :)

    BalasPadam
  5. Auntie nak yg Nabil buat tu. Mesti lebih manis sebab yg buat tu senyumannya manis sangat hihi...

    BalasPadam
  6. memang gebuss...cam teringin nak cuba...sepanjang hidup tak pernah buat kek pisang..tau beli jer..haha

    BalasPadam
  7. nampak sedap... mcm apam ker nih yati?

    BalasPadam
  8. sedapnya kek pisang ni memang feveret sejak zaman sekolah:)

    BalasPadam
  9. lieya pun penah buat ni kak....mmg senang2...campak2 dlm blender jek...tapi lieay buat versi bakar...bawak gi opis kawan2 tak caya lieya buat sebab gebu semacam hahaahahaaha....tak sangka ade gak resepi kek semudah ABC nieh....

    BalasPadam
  10. Dah buat T ek..dgn bantuan kerahan tenaga bawah umur tu T....hahahahaha...

    BalasPadam
  11. macam bestttt je...leh try nanti ni

    BalasPadam
  12. Nanti nak minta puan isteri cuba buat kek ini. Kalau buat harap-harap ia jadi gebu....

    BalasPadam
  13. Salam Singgah jgk bila ada kelapangan sikit hari ni & tq terus menyokong KA yer. nampak best aje ni!

    BalasPadam
  14. Wah mudah ni masuk blender saja...kena beli pisang dulu..:D

    BalasPadam
  15. sedapnye kak..petang2 ni terbayang je kek pisang akak ni la

    BalasPadam
  16. Salam Yati! kek yang mudah dan murah belanjanya...

    BalasPadam
  17. bolih jadi ya ... saya pernah cuba dulu , tak naik ... adehhh

    BalasPadam
  18. saya 2 kali try buat..semua x jadi...hehehe

    BalasPadam
  19. Mudah ni...hasilnya pun cumel..hihii.

    BalasPadam
  20. kek pesang nie mmg peberet saya nie, tak kisah bentuk bulat ker, pat segi ker semua saya bedal.....

    BalasPadam
  21. simple je mesti best ni..nk cuba lah

    BalasPadam
  22. Dah siap mencuba dah pun. Inilah baru namanya Masterchef, tak tunggu lama simpan dalam entri. Nampak memang gebus gebas gitu. Mesti enak ni. Bila ek agaknya nak mencuba. Nampak senang je, itu je yang perlu. Takda alasan nak 2,3 kali gi shopping barang nak buat kek pisang...

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)