Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Sabtu, 21 Mac 2015

KERABU KACANG BOTOL IKAN PEKASAM

Assalamualaikum kekawan..
Semoga kita semua berada dalam rahmat Ilahi hendaknya :)

Weekend ni kemana kekawan.. tentu ada yg memenuhi undangan perkahwinan.. bagi yg tiada kemana jom mencuba Kerabu Kacang Botol Ikan Pekasam ni kekawan.. pembuka selera untuk menambah nasi dalam pinggan ehe :)
Ini kes saya sekodeng dekat FB lah.. kawan saya yg sorang ni memang suka post masakan yg membuat saya terliur nak mencuba :)




Kerabu Kacang Botol Ikan Pekasam

Bahan:
300 gm kacang botol
1 ekor ikan pekasam goreng dan ambil isi
1 batang bunnga kantan, mayang nipis
1 labu bawang besar, mayang nipis
3 tangkai cili api, ditumbuk
5 biji limau kasturi, ambil jusnya
4 sudu besar kelapa parut disangai sehingga kekuningan
secubit garam

Cara menyediakan:
Hiris kacang botol.
Campurkan semua bahan dan gaul rata.
Sedia dihidang dengan nasi putih.
.

5 ulasan:

  1. Yati..seolah2 terbau2 aroma pekasam tu...nyum nyum..

    BalasPadam
  2. tambah lagi idea kakak buat kerabu kacang botol ni yatie ,,tapi selalunya kakak petik dari pokok je tapi dek cuaca panas haritu pokok kacang botol pun mati.

    BalasPadam
  3. Sedap ni...kak zai suka makan semua jenis kerabu.

    BalasPadam
  4. Nal try jugaklah mcm sedap tu.....Kalau tak de pekasam ika bilis pun ok kot CH....

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)