Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Isnin, 9 Mac 2015

WOW RM 5 AJER TU.... ^___^

Assalamualaikum kekawan..
Semoga kita semua berada dalam rahmat Ilahi dan diberi kesihatan yg baik... :)

Entri kali cerita bergambar je lah ye kekawan.. sewaktu kami nak balik dari seksyen 20 tu.. ada promosi di car wash ni.. tengok MPV RM5.00 .. apa lagi en suami singgah masuk..

Memula dia simbah dulu dengan air 

Lepas tu dia sembur pulak sabun.. budak kat dlm teruja... "wah, macam snow lah"

Kemudian dia cuci dan simbah dengan sedikit air..

Lepas tu masuk pulak kedalam mesin pencuci ni.. 

Lagi sekali mereka teruja hahaha... 

Zoom dekat sikit.. mesin tu mencuci..


Pastu lalu pulak ke bagian mengelap tu..


Kemudian pergi ke garaj tu untuk dilap secara manual sebab tak kering sangat mesin tu lap....
Bayar RM5.00 dah selesai.. en suami kata senang kerja tak payah nak terbongkok2 mencuci kereta..
Kalau nak vacuum dalam kena tambah lagi RM5.00 , en suami kata tak payah boleh vacuum sendiri tak kotor sgt kat dalam...
Sudah tiga sebenarnya kami pergi mencuci kereta disini, ada sekali tu pergi petang.. tengok berderet-deret.. jadi sekarang kami pergi waktu pagi lepas balik pasar dalam pukul 10am tu, tak de lah berderet kereta menunggu.. en suami kata selagi dia promosi kita gi sini jerlah cuci kereta .. murah ^___^



16 ulasan:

  1. Murah, cepat tapi mesti dia untung juga sebab ramai pelanggan.

    BalasPadam
  2. sangat murah bandingkan dgn duit Brunei hanya B $2.50 je

    BalasPadam
  3. hihi..teruja anak2 akak ye..macam nana kecil2 dulu..

    BalasPadam
  4. Kitaorg pun kadang2 msuk carwash cmni kak....klau malas cuci sndiri la...tp jarang la....sbb yg kami pgi tu....lps cuci mcam ada kesan2 calar...sbb lama dah kut penggosoknya tu...mesin kan...klau org...bole juga kita nk tegur2...hehe...

    BalasPadam
  5. bolehlertukan...
    akak tak penahler lagi cuci kereta cam gitu..
    anak akak yang keciktu balik dari mencucik kereta cam gitu.. punyalah teruja..
    cerita berkali2.. /

    BalasPadam
  6. Murah tu..
    Cuma saya mmg lebih prefer di cuci secara manual

    BalasPadam
  7. Pak Jilap kalau balik kg pun selalu htr cuci segera mcm gini jugak CH. Walau tak berapa bersih tp bolehlah....Harga tak igt....rasanya kereta biasa Rm5 henggit kot

    BalasPadam
  8. murah sgt tu..tempat JM ni cuci je dah RM8 belum termasuk Vakum lagi

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)