Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Ahad, 18 Disember 2016

KEK KAROT KUKUS SEDAP..

Assalamualaikum kekawan..
Selamat bercuti dihujung minggu..
Dah lama cari resepi kek karot kukus ni.. ada pulak yg share di FB jadi save dulu disini.. nanti kita cuba pulak :) πŸ˜†☺



KEK KAROT KUKUS

Bahan-bahan:

2 bji telor
1/2 cwn gula
3/4 minyak jagung
Di Blend smpai kembang
Campur 1 skesen vanilla

1 cwn tepung gndum
1 sdu kecil baking pwder
1/2 sdu kecik soda bikarbonat
diayak

1 cwn carrot diparut

Campur bahan2 campuran tepung ke dalam bahan adunan yang diblend tadi. Mix rata2.
Masukkan carrot. Mix rata

Kukus dalam stgh jam ke 45 minit
Panaskan kukus terlebih dahulu dan tutup permukaan loyang untuk elakkan air menitis atas kek.

Kredit resepi: Zuraini Manap

15 ulasan:

  1. Boleh cuba ni..untuk minum petang..tq akak share resipi :)

    BalasPadam
  2. Bagus gunakan karot buat kek sebab banyak khasiatnya.

    BalasPadam
  3. Mudah sangat bahan2 nya kan yatie...Akak nak save lah resepi ni.

    BalasPadam
  4. Bahan mudah je cuma siqah lebih memilih untuk makan je. Tak nak buat. Hihi.

    BalasPadam
  5. Saya pun baru buat kek carrot.. tp bakar. Next time boleh la cuba Kak Yt punya resepi ni plak.. tq 4 sharing!.

    BalasPadam
  6. senang kalau kukus dan lebih moist. mesti cuba

    BalasPadam
  7. yummy...belum pernah buat lagi kek karot...boleh la dicuba bila kelapangan nnti...thanks for the share yea...

    BalasPadam
  8. wahh carrot pun boleh buat kek..mesti sedap kan

    BalasPadam
  9. Biasa kakak buat versi yg bakar Yati
    Bagus juga kukus tak bimbang hangus kan.

    BalasPadam
  10. banyak benau resepi akak ni...sedap2 lak tu

    BalasPadam
  11. dh lama sgt tak buat kek carot, dh makin mls membking sejak dh simpan oven kt bwh...

    BalasPadam
  12. macam senang je cara buat tu...boleh cuba..

    BalasPadam
  13. Dulu dulu selalu rasa hairan bila carrot dibuat kek ni. Rasa mcm tak logik jer. Rupanya sedap ek...

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)