Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Sabtu, 23 Januari 2016

DUIT OH DUIT...



Renungan untuk hari ini...
Nilai Duit.............

-..Duit ..  tak boleh bawa mati tapi tak ada duit rasa nak mati.
-.. Duit .. tak   boleh beli kasih sayang tapi kasih sayang boleh melayang bila tak ada duit.
- ..Duit .. tak boleh beli tidur tapi tak ada duit tidur pun tak lena.
- ..Duit .. tak boleh beli kesihatan tapi utk sihat perlukan duit.
- ..Duit .. tak boleh beli kebijaksanaan tapi utk dapatkan ilmu perlukan duit.
- ..Duit .. Orang bodoh nampak cerdik bila ada duit tapi orang cerdik nampak bodoh bila tak ada duit.
- ..Duit .. bukan segalanya tapi segalanya perlukan duit.

..D-don't.
..U-use.
..I-intelligence.
..T-the wrong way.

Kata orang-orang bijak pandai, jika :
                                                   
1.   ..Ingin bahagia. -  Sembahyang awal waktu
2.   ..Ingin sihat  -  Berpuasa
3.   ..Ingin dipermudahkan urusan - Bacalah Al-Quran
4.   ..Ingin wajah berseri  -  Jaga sembahyang Tahjud
5.   ..Ingin kaya  -  Sembahyang Dhuha
6.  ..Dihimpit masalah  - Beristghfarlah
7.  ..Berdukacita. -  Berdoalah
8.  ..Mahukan  keberkatan  -  Berselawatlah.

Yg membaca, tak untung
Yg brcakap, pun tak untung
Yg mndengar, pun tak untung
Yg untung, orang yang mempratikkannya, insyaAllah.

Mari kita amalkan..
" DUIT "
D - DOA
U - USAHA
 I  - ISTIQAMAH
T - TAWAKAL
ORANG SOMBONG je takkan copy..      
 - Istana Paling Cantik → MASJID..      
 - Lagu Paling Sedap → AZAN ..      
 - Senaman Paling Baik → SOLAT..      
 - Hobi Paling Berfaedah → ZIKIR..      
 - Agama Paling Indah →ISLAM..      
 sy copy sbb sy islam.. ☺

Minta berhenti sekejap je...Baca lah ini..

Curi sedikit masa Emas kita... Gunakan 1 minit utk mengingati ALLAH

                Langkah 1:
Sebutlah dengan sepenuh hati dan lidah yang fasih
      SUBHAANALLAH
      WALHAMDULILLAH
      WALAA ILAA
      HAILLALLAH
      ALLAHU AKBAR

      ASTAGHFIRULLAAH

LA ILAAHA ILLALLAAH, MUHAMMADURRASUULULLAAH

ALLAHUMMA SALLI WA SALLIM WABARIK'ALAA SAYYIDINA MUHAMMAD WA 'ALAA ALIHI WA SAHBIHI AJMA'IIN

                     Langkah 2:
Hayatilah sedalamnya akan makna ayat demi ayat, perkataan demi perkataan

                     Langkah 3:
Forward pesan ini kpd sekurang-kurangnya 9 org yang anda kasihi.
                   
                     Hasil 1:
Dalam tempoh satu jam anda telah berjasa mengajak mereka utk mengingat, berdoa & bermunajat kpd ALLAH SWT.

                     Hasil 2:
Dalam tempoh satu jam anda telah berjasa mengajak mereka utk mengingat & berdoa utk Nabi Muhammad SAW

                     Hasil 3:
Dalam masa satu jam sekurang-kurangnya 7 orang telah mendoakan kesejahteraan untuk kita & di-AMIN-kan oleh para Malaikat...:)
Ambil hikmahnya aja ya teman,,
Ya Allah
Ya Rahman
Ya Rahim
Ya Malik
Ya Qudus
Ya Salam
Ya Mu'min
Ya Muhaimin
Ya Aziz
Ya Jabar.                                                                                                 Ya Mutakabbir
Ya Salam
Ya Hayyu
Ya Qoyum
Ya Sami
Ya RozaQ
Ya Mugni
Ya Malikul mulki
Ya Dzal djalalilwalikrom
Ya Gofar
Ya Mujib

Kirimkanlah asma Allah ini ke semua contact mu..

10 ulasan:

  1. Wah ...banyakkkknya duit tu yatie.
    Cerita bab duit ni kakak risau sangat bila JPA katanya nak hentikan biasiswa ...bagaimanapun lah ank2 kakak nk belajar nnti.

    BalasPadam
  2. Allahuakhbar... nilai duit sekarang makin kecil.. mudah2an kita semua berusaha dan minta bantuan dgn Allah. Moga Allah permudahkan segalanya.. selamat berhujung minggu kak yatii :)

    BalasPadam
  3. Ya Ghanni Allah Maha Kaya. Semuanya memerlukan duit, tpi kena rajin kuar zakat..")

    BalasPadam
  4. Inilah DUIT dalam erti kata sebenar kak...

    BalasPadam
  5. bila dah mati je baru berhenti gunakan duit...:(

    BalasPadam
  6. Wahhhh banyaknya duit. Tp betul sangat, duit bukan segalanya tapi segalanya perlukan duit..

    BalasPadam
  7. Duit ni selagi ada mmg tak cukup2... apapun thanks atas ingatan...

    BalasPadam
  8. Byk duit tu, minta sikit hihihi...betul kata sibijak pandai tu kan..

    BalasPadam
  9. duit oh duit..takde duit..hidup tak senang..

    BalasPadam
  10. Bestnya kalau banyak duit CH.....mcm Dato' Vida tu....hihi

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)