Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Rabu, 20 Januari 2016

WW :: 12 FAKTA ANAK KIDAL YANG IBUBAPA MESTI TAHU ^__^

Assalamualaikum kekawan..
Semoga kita semua berada dalam rahmat Ilahi dan diberikan kesihatan yg baik jua hendaknya. Aamiin.














En. suami saya kidal tapi anak-anak saya semuanya mengikut saya kanan. Dalam keluarga en. suami, ada dua orang kidal, dia dan adiknya. Istimewa rupanya orang kidal ni ye :)

Sumber : Facebook

21 ulasan:

  1. Anak sy x ada yg kidal.. setakat ni semua guna tangan kanan

    BalasPadam
  2. maktek kidal n ya mmg dia berbeza dr kami 4 beradik yg lain.... dia minat art, lukisan, khat tp kami yg lain takde sorang pun minat hehehe... malah dana tak penah dpt A utk lukisan masa sekolah dulu hahahha,,, matematik add math mmg dia teror dr kami yg 4 beradik nih... dia dpt A utk math n add math tp kami paling teror pun B hehehe... mmg nmpak beza dia ngn kami yg lain... dana teringin sgt aiyan kidal tp takde rezeki kot heheheh....

    teringat maktek kidal sbb masa dia bby dulu tgn kanan dia pernah terseliuh org salah angkat, jd bila membesar secara otomatik tgn kiri dia lbh kuat dr tgn kanan

    BalasPadam
  3. ada kelebihan dan kekurangannya, namun pasti ada penyelesaian kan CH :)

    BalasPadam
  4. Apa yg kakak dah tahu lama biasanya org kidal ni lukisan dia cantik. Dulu masa kakak sekolah yg lukis mural dinding sekolah kakak semuanya murid-murid kidal tau. Sorang aje yg tak itu pun cikgu kami. Hebat kan mereka:)

    BalasPadam
  5. hehehehe.. adik dan husbnd sk kidal tau

    BalasPadam
  6. sepupu yan ada kidal..sampai besar makan pakai sudu...sebab tak pandai makan tangan kanan

    BalasPadam
  7. Ni yang tetiba nak bangga diri ni bila kena puji generally ^_^ Boleh CH? Hehehe!

    Saya ni 'pengkidal' orangnya ya dan anak bujang kecil saya, Adik Cute pun kidal. Saya ni dah get used dengan life dikelilingi barang-barang untuk orang tangan kanan. So, takdalah masalah. Bab kerusi masa kuliah tu, saya duduk mengiring tau semata nak mencatit nota. Lagi pulak buku memang saya pusing 90 darjahlah kalau menulis. Saya tak suka guna pen dakwat basah sebab lepas tulis memang saya heret dakwat tu dengan tangankan. Tapi, tulisan saya memang cun, diakui ramai okey ^_^

    Anak saya pulak, selalulah buat kerja terbalik ni. Dulu pakai kasut terbalik. Lepas tu kalau cakap pun kadangkala terbalik! Dia nak suruh kita kuatkan TV dia boleh kata ~ Mommy, kecilkan sikit TV ni, Adik tak dengarlah apa kartun ni cakap!

    Gene kami suami isteri bagi sama rata tau,CH. Abang dan Daddy righthanded, Mommy and Adik pulak lefthanded ^_^

    BalasPadam
  8. Abg dan anak buah kita kidal. Anak kita mac menjurus. Bab makan memang kena sabar...

    BalasPadam
  9. Selalunya orang kidal tulisanya cantik. cuma kalau masih kanak2 perlu dibimbing ketika makan.

    BalasPadam
  10. hmmm...anak akak dah usia17 th,kidal tapi hmmm....dah de pun ciri2 diatas yang ada pada dirinya, sabor jewle...

    BalasPadam
  11. Anak pompuan kak atie brtangan kidal...sibbaek dia mkn pakai tgn kanan..hehe

    BalasPadam
  12. Dulu ank nur afnan kidal...masa duk dgn pengasuh d ajar guna tgn kanan..hilang kidalnya

    Kini aeish mmg kidal tegar...istimewanya ank kidal ni..

    BalasPadam
  13. Kidal dan kreatif memang tak dapat dipisahkan sebab kebanyakakn kawan akak yang kidal memang sgt kreatif.

    BalasPadam
  14. Best jugak kalau kidalkan CH....lain dari yg lain hihi....Cik Abg makan tangan apa CH ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cik Abang makan guna tangan kanan Nom..
      Tapi bila guna sudu, guna tangan kidal.. hahaha
      Nampak sangat bila nak memegang sesuatu .. lebih kepada kidal :)

      Padam
  15. Adli caranya nampak macam kidal..tapi selalu suruh dia guna tangan kanan

    BalasPadam
  16. ada yg betul ada yg tidak . bab kerusi tu mmg sedeh tau ... saya kidal !

    BalasPadam
  17. my own family tak de lah pulak... but i have one niece yg kidal. special rupanya ye.

    BalasPadam
  18. Ank bongsu saya kidal, tapi menulis je, tulisannya cantik. Tapi kerja lain dia bole guna tgn kanan, makan, menggunting semua tgn kanan

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)