Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Sabtu, 30 Januari 2016

KULIT UDANG PENAWARNYA ~__^




Ni pun penting. Udang tinggi kandungan asid urik. Boleh menyebabkan gout. Tapi jangan takut. Allah buat elok2 dah. Dimana ada racun situ ada penawar. Buang usus atas belakang, & kulit jangan buang habis. Tinggalkan separuh. Kulit yg tinggal tu adalah penawar asid urik dan kaya chitosan iaitu penawar gout. Jika tidak boleh telan, memadai ada dlm kuah. Cegah bukan mengubati.

Sumber : Facebook

6 ulasan:

  1. Sggh betul, Allah ciptakan penyakit ada penawarnya, tapi alah udang sbb penyakit rezdung

    BalasPadam
  2. Ooo kulit tu ubat dia la ye kak. LM klu buat smbl udang suka goreng dulu. Dia garing2, sedap ngap dgn kulit tu sekali. Rangup. Tp jenuh la nk buangkan kulit udg utk ank2 kecik tu. hihi

    BalasPadam
  3. Mmg ada dengar jugaklah pasal kulit udang tu CH....rupanya betullah ek...
    Mak rasa, nak lagi power makan kulit kepala udang CH haha....

    BalasPadam
  4. Kalau makan kulit udang tu, macamana pulak?

    Bukan apa tau, CH. Saya ni jenis makan udang dengan kulit-kulit sekali saya makan! Entahlah tak tahu kenapa. Unless udang tu mega saiznya dan kulitnya keras, memang taklah saya buat kerja 'terkutuk' ni. Hehehe!

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)