Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Jumaat, 22 April 2016

ALHAMDULILLAH... Nabil semakin BAIK..

Assalamualaikum kekawan..
Semoga kita semua berada dlm rahmat Ilahi dan dikurniakan kesihatan yg baik jua hendaknya..

Alhamdulillah nabil semakin baik.. demam dah pulih.. cuma paru-parunya masih ketat lagi kerana kahak masih banyak.. tu yg 6 jam sekali ambil neb.. 
Menjawab komen hainomokjer.. memang masuk ubat ikut drip tu sakit sikit.. kita yg dah tua ni pun terasa sakitnya kan... tu lah pagi tadi nurse tu masukan ubat tu ikut drip tu.. bagus nurse tu.. buat perlahan-lahan.. siap tanya lagi... sakit tak adil.. nabil kata sakit sikit.. tahan sikit ye dik... nak cepat sihat kan.. saya yg mendengar pun sejuk je hati.. ^___^

Semalam saya tido di sepital ni, gilir pulak dgn en suami.. kerusi sofa tu bila siang jadi tmpt duduk.. bila mlm tarik laci kat bawah untuk jadikan katil. En suami tido mcm tu lah.. jadi saya pun siap lah tarik laci tu jadi katil.. lepas tu nabil merayu minta tido dgn dia. Saya kata nanti sempit lah nabil nak tido.. tak apa tak sempit tengok ni... jadi kesian tengok dia saya ikutkan ajer.. pagi tadi nurse tu kata .. lena tido ye dik.. dpt tido dgn mama... sebelum ni tengok susah nak lena tido.. memang pun nabil ni dirumah tido pun dgn saya.. bila alihkan kebiliknya mesti mlm lari masuk bilik saya.. nak menyelit tido... πŸ˜†πŸ˜ƒ

Ini selepas mandi, sarapan .. ceria sikit mukanya.. hati mama pun semakin senang 😊..
Antibiotik tu kena ambil 5 hari.. inshaAllah esok lengkaplah antibiotiknya..
Semoga Nabil cepat sembuh..☺

18 ulasan:

  1. Alhamdulilah, semoga Nabil cepat sembuh. tq singgah dan komen di blog saya ;)

    BalasPadam
  2. semoga nabil cepat sembuh ye nak..

    BalasPadam
  3. Nabil semangat ya, kamu pasti sembuh .. amin yra

    BalasPadam
  4. alhamdulillah...masuk ubat ikut drip tu memang sakit...saya penah kene dulu...sampai bengkak gak la urat2 kat tangan...dapat nurse yg lembut tu ok la...kekadang dapat yg kerja nak cepat je...sakit sampai rase nak je baling muka dia dengan mug milo...kikiki...saya dulu pon terkene jangkitan kat tekak drip antibiotik sampai dua2 tangan...seminggu gak la berkampong kat spital...aunty doakan Nabil cepat2 sehat cam selalu ye dan bole keluar dari hospital yg tak best dan membosan kan :)

    BalasPadam
  5. alhamdulillah nabil semmakin sht...nampak wajahnya ceria riang

    BalasPadam
  6. CH....nak tergelak pulak bila hang cerita mlm mlm Nabil dtg balik kat bilik nak menyelit hihi...Gigih ye hang CH suruh en suami pindahkan Nabil.... Trick mak pak ni sama je ye haha...

    Kira selesa jugaklah hang tido kat sepital kalau cenggitu ye CH.....tak delah tido duduk.
    Dulu si TLBD, dah 5 hari antibiotik pun masih dedar badan dia....tp mintak balik jugaklah, tak sanggup weyh duk sepital. Nasiblah bila balik rumah alhamdulilah lepas tu ok

    BalasPadam
  7. semoga terus diberikan kesembuhan nabil!

    BalasPadam
  8. Alhamdulillah semakin sembuh..cepat baik dah keluar hospital ye Nabil..boleh tido ngan mama

    BalasPadam
  9. alhamdulillah, dah nampak muka senyum nabil..
    untung hospital ada sedia tempat tidur, boleh juga melunjur lepaskan penat ye kak.

    biasalah anak bongsu, asyik melekat je dgn maknya.
    anak2 saya pun sama, gitu.
    cepat sembuh ye nabil.

    BalasPadam
  10. Semoga cepat ya nabil
    Wah sama nama lah mcm anak kaknoor yatie, org tua mmg selalu, risau kalau ada anak yg tk sihat walaupun anak2 dah besar yatie

    BalasPadam
  11. Baik nurse tu...cepatlah sembuh ya nabil
    nmpk cerianya...alhamdulillah

    BalasPadam
  12. Alhamdulillah dah semakin sihat nabil ya...nampak ceria ...Insyaallah satu dua hari ni dah boleh balik lah agaknya.
    Anak akak Iman tu pun nak tidur pasti akak kena teman dulu...tapi kalau dah tidur dah tak menyadar hingga pagi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. # masuk ubat melalui drip tu memang sakit ,pertama kali akak kena masa lepas bersalin Azim....tapi sejak akak sakit tempohari dh berkali2 juga kena.

      Padam
  13. Semoga Nabil cepat sembuh. Bila boleh discharge ni, CH?

    Tengok aje dah terasa sakit. Kalau kena masukkan ubat melalui drip, alahai. Saya pun rasa nak nangis juga, nangis nak manja-manja kononnya!

    BalasPadam
  14. sakit apa? Semoga lekas pulih dan beraktivitas kembali.
    Salam kenal...

    BalasPadam
  15. dah ceria nampaknya..semoga cepat sembuh seperti sediakala..

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)