Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Isnin, 25 April 2016

ALHAMDULILLAH... Nabil Sudah DISCAJ ^__^

Assalamualaikum kekawan..
Semoga kita semua berada dalam rahmat Allah dan dikurniakan kesihatan yg baik jua hendaknya..

Suka sungguh dia dapat makan ayam goreng, itu pun dapat masa hari jumaat sebab doktor tak kasi lagi makan yg berminyak, so hari jumaat tu baru boleh oder chiken chop tu.. :)
Alhamdulillah pagi ahad nabil dah boleh discaj dari hospital.. kesihatan dia bertambah baik walaupun masih ada sedikit batuk.. doktor bekalkan juga ubat batuk, namun makan bila perlu sahaja ajer, begitu juga dengan ubat radang paru-paru  kena habiskan dalam tempoh 5 hari. Semoga nabil terus sihat hendaknya..

Dua kali mak angah dia datang menziarah nabil..sebelum tu mak angah datang dengan mak ateh pada hari khamis tu..  iyelah dulu masa kecik mak angah ni lah jaga mereka, suka nabil bila mak angah datang lagi menziarahinya.. masa tu asyik tanya ajer, mana mak angah ni kata nak datang lagi lepas jumaat..
Pastu mak ngah bawa nasi dengan udang goreng besar.. suka betul lah dia :D
Terima kasih pada kawan sekolah nabil yg datang menziarahi, pada hari rabu tu Pn Mashita emak Udin , kawan baik si udin ni , lepas tu Dr Leny emak Husna, kawan baik kak Najeeha tapi nabil ni semua dia kawan.. lepas tu hari jumaat Irsyad dan Amani serta bapanya datang ziarah.. (tadi baca WA uminya kata Irsyad pula demam.. syafakallah buat irsyad).



Pada hari Sabtu tu pula tok cik dan Nek Cik pula datang menziarah nabil, kira mak cik dan pak cik en suami, suka lah dia , sebelum tu mak atih , adik ipar saya datang juga ziarah nabil sebelum dia pergi ke Semporna kerumah kak along di sana.. adik beradik en suami semua pergi sana kecuali en suami dan adik ipar saya yg sorang lagi.. yg tak dapat ikut trip ni.. tengok lah jika diizin Allah hendaknya juga pergi ke sana :)

Masih lagi ambil neb ni setiap 6 jam sekali untuk paru-parunya.. kalau suruh dia pegang sendiri memang lah cendelat jer.. kena kita pegangkan baru dia duduk diam-diam :)

Satu bekas ni .. RM20 Shark Fin Soup..
Saya jaga nabil dari malam khamis hingga pagi sabtu kerana en suami ada kerja urgent, sebab salah seorang staffnya bercuti isterinya bersalin, kena susun jadual utk staff yg lain bertugas, hari jumaat malam tu kakak nabilah dan kak Najeeha pun tido di hospital juga.. mujur lah bilik ni besar, siap berangkut toto datang sini hahha.. suka Nabil ada kakak2 nya datang sama..
Masa abahnya datang hantar kakak dua orang tu belum makan lagi.. jadi pergilah mencari makanan di situ, mujurlah di sini banyak restoran.. pilih dan bayar jer lah mana nak kan.. kat situ ada Restoran Mukmin makan china muslim, kakak berdua ni memang sukalah makan chinese ni.. Kak Nabilah oder nasi goreng kam heong .. emm memang sedap nasi ni, hari sabtu pun dia mengulang beli yg ini juga, yg najeeha nak makan nasi putih, itik BBQ, ikan dory masam manis dan shark fin soup.. ini lah pertama kali saya merasa shark fin soup ni.. memang sedap.. mereka semua suka.. termasuk nabil lain kali boleh oder lagi :)

Itulah kisah hampir seminggu nabil admit kat Hospital.. tak pernah dia lama begini duduk hospital.. paling lama pun 3 hari ajer.. tau tak bil nya hampir RM6000+++  terperanjat en suami, mujur insuran yg bayar :P, betul kata Pn Mashita emak udin ni, kat sini mahal sikit kak yati, saya selalu pergi KPJ Selangor SS20 tu, SALAM Hospital ni pilihan terakhir, ye lah macam saya, pilihan terakhir sebab semua hospital dah penuh masa tu.. tak apalah yg penting Nabil dah sihat, Syukur Alhamdulillah..

24 ulasan:

  1. Alhamdulillah.. bolehlah Kak Yati rest skejap kan

    BalasPadam
  2. Sementara masih batuk sikit-sikit ni satu rumah kena pantang dululah Yati. Kesian juga tengok Nabil. AUntie doakan moga Nabil terus sembuh ye sayang. Jaga kesihatan jaga makan masa di sekolah..

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah bang nabil sudah sembuhh :)

    BalasPadam
  4. Alhamdulillah..semoga nabil bertambah sihat nti

    BalasPadam
  5. alhamdulillah, ramai yg menziarah dan mendoakan nabil
    dah sihat pun dia
    jaga kesihatan dan makan ye nabil..

    BalasPadam
  6. Alhamdulillah dah discaj dan makin sembuh. Moga nabil sembuh sepenuhnya. Suka Nabil mak mak sedara datang menziarah. Kawankawan pun datang, menceriakan keaadan kan.

    BalasPadam
  7. Alhamdulillah,dah pun boleh keluar nabil ya...seronok nya dia ramai yang datang ziarah...semua orang sayang nabil kan.
    Alhamdulillah juga ada insuran...walaupun caj yg dikenakan mahal tapi nabil sembuh dan yang menjaga juga selesa.

    BalasPadam
  8. alhamdulillah...nabil pon nampak kemahen sengih cekut ayam goreng...kalau camni punye menu aunty pon sanggup tido sepital...kikiki...time2 camni la pentingnye insuran...ramainye yg datang melawat...sume sayang Nabil...lepas ni jage kesihatan ye jangan kasi mama dia risau2 lagi... :)

    BalasPadam
  9. Tabarak Allahu fikum.
    - alhamdulillah

    BalasPadam
  10. Alhamdulillah nabil dah sihat.nampak happy sungguh dia dpt makan chicken chop tu.hehe

    Nasib ada insuran cover..

    BalasPadam
  11. Alhamdulillah...

    sedap2 foods yg diorder..nasi goreng kam heong, itik BBQ..tak pernah rasa..

    BalasPadam
  12. ya Allah kak..mintak maaf saya lambat tahu pasal nabil ni...
    Alhamdulillah dia dah beransur sihat...dan moga terus sihat hendaknya...ameen...

    BalasPadam
  13. Alhamdulillah. Lega CH anak dah beransur sembuh. Dah mula sekolahlah hari ni si Nabil ni ya?

    Banyak tu RM6K. Tapi nak buat macamana, dah namanya hospital swasta, memang kena fahamlah semua pun masuk dalam bil. Nasib baik insuran bayar ^_^

    BalasPadam
  14. alhamdulillah...ceria dah tu muka nabil..

    BalasPadam
  15. Alhamdulilah.....lega aunty tau Nabil sebab mama dah boleh tido landing atas katil hihi....

    Nasiblah insurance yg bayo yer CH, kalau kita yg bayo tu terkedip kedip jugaklah mata tu hihi.... Barulah terasa nikmat kesihatan tu....

    Hihi....sebelum balik haruslah bawak rombongan tinggal jejak kat bilik tu. Kira shark fin tu mcm kenduri doa selamatlah ek ...

    BalasPadam
  16. moga cepat sembuh ye nabil...wah...tak macam orang sakit pun mukanya..gembira ramai orang datang ziarah..

    BalasPadam
  17. Alhamdulillah
    Ramai sedara mara sayang nabil...tgok...betapa happynya dia...
    Mkan sdp2 semua..Allah bgi sakit n Allah hntar org2 yg baik2..serta doa2 dri mereka..bertuah nabil..

    BalasPadam
  18. Alhamdulillah nabil dh sihat dan nampak ceria je wajah nabil

    BalasPadam
  19. Alhamdulillah, aunty pun happy bila Nabil dah dapat keluar hospital...
    Ceria jer nabil bila ramai yg datang melawat...
    Ramai yg sayang kat Nabil :)

    Thanks kak tanya khabar...
    Alhamdulillah, saya dan baby sihat jer :)

    BalasPadam
  20. Assalamualaikum, semoga sentiasa diberikan kesihatan yang baik.
    Alhamdulillah, nabil dah boleh discharge. Gembira bila ramai kawan-kawan yang datang. Mujur insuran yang bayar bil tu ye..kalau tidak berat juga...bukan sedikit. Apa pun alhamdulillah, nikmat kesihatan yang tidak ternilai harganya...Semoga nabil semakin sembuh...amiinn..

    BalasPadam
  21. alhamdulillah..lega bila dah keluar hospital..cuma perlu pantau di rumah kan..cepat sihat ye nabil..

    BalasPadam
  22. moga kesihatan nabil bertambah baik dan pulih sepenuhnya :)

    BalasPadam
  23. semoga nabil cepat2 sihat yaa

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)