Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Jumaat, 15 April 2016

Saya Pun MALU .... Merah pipi ni :)

Salam Jumaat Kekawan..
Semoga bermanfaat..




Dr Zakir Naik Fan Official Club: mesej yg indah yg membuatkan saya malu dgn diri sendiri

▪Anda pernah terfikir macam mana klau kita guna Al-Quran📗 seperti menggunakan phone ?

▪macam mana kalau kita boleh bawa Al Quran ke mana sahaja kita pergi .. dalam beg dan dalam poket ?

▪macam mana kalau kita perhatikan helaian Al-quran beberapa kali sehari📆?

▪macam mana kalau kita balik untuk mengambilnya kalau terlupa ?

▪macam mana kalau kita buat macam kita tak boleh hidup tanpanya?
-sememangnya kita tak boleh hidup tanpanya.. !


▪macam mana kalau kita bagi Al Quran kat anak2 sebagai hadiah ?

▪macam mana kalau kita baca masa mengembara 🚝??

▪macam mana kalau kita jadikan Al quran satu prioriti setiap hari .dengan logo
" Quran ialah kawan baik saya"

▪hanya 7% akan send mesej ini
▪jadilah di antara mereka & hantar ke seramai org yg mungkin👬👭.

▪jangan jadi di antara 93% yg takkan kongsi mesej ni

▪fikir.. walaupun sekali ... pada masa hari pengadilan.. kita akan sedar kita buka mesej setiap hari dari kawan2....

▪kita kongsi/forward lawak dan gosip ...

▪tapi berapa kali kita buka Quran📗  dan baca mesej dari Allah subhaana wa ta'ala ?

▪kongsikan bersama kawan dan keluarga...!!

❇terbukti secara saintifik :
💠mendengar al quran mengurangkan sel kanser bahkan memusnahkan sel kanser

💠menguatkan daya ingatan dan mencegah stroke

💠membuang caj positif dlm badan
- di dlm dunia🌎 di mana semuanya menggunakan elektrik dan mmberi kesan negative terhadap kita . pelajari kepentingan ini .

syaitan👹 berkata :
"macam mana manusia berkata yg mereka cintakan Allah dan mengingkari suruhanNya, dan berkata mereka membenci aku👹 padahal mereka mengikuti suruhanku"

▪hanya 60 saat untk kegunaan orang yg disayangi . hantar sbg peringatan

tolong..
jangan hantar nanti ..
hantar sekarang



Sumber : WhatsApp

11 ulasan:

  1. Memang malu bila difikirkan balik peratusan kita menjadikan Al-Quran sebahagian hidup kita baru berapa percent aje kan yati.

    Hakikatnya bila hati tak tenang semakin kerap kita mendekatkan diri padanya. Sekarang hati kakak tak tenang sebenarnya Yati. Asrama adik tak ada air. Baju semua tak bercuci. Sedih...

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum yatie..lama acik tak kesini.
    terima kasih yatie..sudi juga jenguk blog acik dan rindukan tulisan acik dan
    terima kasih yatie kongsi disini

    BalasPadam
  3. Aduhai, CH! Malunya saya! Memang betul punkan. Kalau handphone tertinggal, macam apa kita nak ambil balik. Takut tak lengkap hidup seharian tanpa handphone di sisi. Tapi kalau Al Quran tak baca sehari (waima sekali aje pun), takda pulak rasa nak lari ambil AlQuran tu dan cepat-cepat baca!

    Aduh! Saya malu sangat ni!

    BalasPadam
  4. Punyailah byk mukjizat al quran..kita yg alpa...malunya saya

    BalasPadam
  5. mmg kita terlalu banyak leka dengan duniawi skrg ni...pengaruh gajet di mana2...huhu...

    BalasPadam
  6. memang maluuu... tengok henpon jauh lebih banyak dari tengok alQuran. Padahal dah jumpa alQuran sejak dari kecik.. henpon ni dah tua baru jumpa

    BalasPadam
  7. Simpan al quran dlm phone, bole baca kt mana2.

    BalasPadam
  8. Simpan al quran dlm phone, bole baca kt mana2.

    BalasPadam
  9. Assalamualaikum warahmatullah,
    Terima kasih atas ingatan yang sangat mengesankan. Mudah-mudahan dengan perasaan malu itu menjadikan kita sentiasa berusaha untuk memperbaiki diri. Tentunya peringatan ini lebih kepada diri saya...Allahu al-Musta`an

    BalasPadam
  10. Tulah kan CH.....malu jugak ni....
    Ini hp pulak yg dibawa ke mana mana, kalau tertinggal kat rumah sanggup ambik huhu...

    Tp yg menguatkan ingatan tu mng betullah CH.. bonda kita tu rajin baca Al quran, sampai sekarang umur 87 masih belum nyanyuk...alhamdulilah

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)