Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Selasa, 24 Mei 2016

Rombongan KE MANA Tu ? πŸ˜†πŸ˜Š ~__^

Assalamualaikum kekawan..
Semoga kita semua berada dalam rahmat Allah dan dikurniakan kesihatan yg baik jua hendaknya :)

Amboiiiii.. rombongan cik yati ni gi mana ye ~__^
Pada 21/5/2016 ada retreat ofis ke Cameroon Highland.. jadi dah planning nak bertolak awal.. pukul 6.30am dah berkumpul di ofis dan pukul 6.45am bergerak. Pagi tu dah hujan mengiringi.. kesejukan yg amat.. sedaplah menyambung tidoooo ni :D

Lebih kurang perjalanan 1 jam masuk dari tol simpang pulai tu kami pun berjumpalah keadaan jem.. aduhai.. ramai rupanya orang ke CH ni juga ye.. kami ingat macam tu lah..berensut-ensutlah bas kami bergerak..

Rupanya... inilah penyumbang utama jalan tu jem.. sebab masa hari tu Wesak Day.. selalunya yg bawa ni bila Thaipusam jer kan..
sebabnya wesak day utk berugama Budhah kan kekawan.. entahlah.. oleh kerana mengikut ini lah yg kami lewat tiba ke CH tu.. hampir 2 jam lebih kami terperangkap..

Yeahhhh .. kami dah sampai.. pukul 1.30pm kita orang tiba.. patut ikut jadualnya pukul 11.00am.. perancangan Allah yg terbaik..

Bergambar lagi didepan bas ni hehehehe.. sebenar punggung dah kematu duduk dalam bas tu punya lama..

Rasa nak landing jer atas katil ni tau .. nak menghilangkan penat tapi tak boleh kena bersiap solat jamak zohor asar sebelum memulakan program.. sebelum masuk bilik ni dah makan tengahari.. lagi lah kekenyangan.. sedaplah nak tido lagi kan :D

Besar sungguh biliknya ni tau.. Kami menginap di Nova Highlands Resort & Residence Cameroon Highlands... memang puas hatilah menginap disini untuk satu hari RM290.00 ada 1 katil queen dan 1 katil single , saya bertiga tinggal dalam ni.. lengkap dengan tempat santai bersofa tengok TV, lupa pulak nak ambil gambar dapurnya yg lengkap dengan peti ais, microwave dan pinggan mangkuk..

Akhir sekali kita jadi.. hainom okje ye... berselfie di beranda bilik tu.. mak jgn jeles ye hahahaa.. apa nak jeles ye mak.. mak lagi sweet bila berselfie dari pada CH ni kan hahahaha...

Ok nanti kita sambung entri.. apa CH buat 2 hari 1 malam di Cameroon Highland tu ye :D

23 ulasan:

  1. wahhhhhhhhhhhhh bestnye kak yati sampai ke ch hah.... mesti borong jagung strawbery sayur2 nieh...tak sabar nak tgu part tu plak.....

    kak lieya pun penah stay nova tu...best n selesa jek....yg penting dekat dgn pasar tepi tu .... adoi rindunye nak makan jagung cameron bakar....lagi kemana lagi akak jalan nie...pergi gak lavendar valley...big red strawberry farm.... mesti pi punye tukan.....

    BalasPadam
  2. Nabil tengok tak jeles ke Yati?
    Memang Sabtu lepas kan Wesak day ada yg meraikan begitu ada yg cara lain. Mereka dgn cara mereka, kita dgn cara/agama kita.

    BalasPadam
  3. bestnya kak... trip opis pi CH lak tu... msti pastu penuh bonet bas tu ngn segala mende best2 di borong kt sana kan...

    blik hotel pun bestnya kak... jeles tau

    BalasPadam
  4. Seronoknya sesekali berjalan dalam rombongan, kan?

    Dah lama kakcik tak ke CH. Sabtu lepas naik ETS ke Utara, jadi taklah rasa kesesakan jalanraya... :)

    BalasPadam
  5. Salam kak Yati....wahhh seronok ke CH... atie blm pernah lg smpai sana..haha..ntah bila nak naik atas sana...patut lah sesak ye kak, masa Wesak Day...
    nampak ayu je posing tu... hihikk... :)

    BalasPadam
  6. Oh rombongan cik yatie ke CH ya....bestnya nyaman je kan...Hotel pun selesa .
    Gambar selfie yatie tu cantek lah ....macam anak dara :-)

    BalasPadam
  7. jem tu yg tak sanggup kan..
    seronoknnya..

    BalasPadam
  8. BESTNYA NAIK BAS ROMBONGAN KE CH..DH LAMA XNAIK BAS ROMBONGAN KEMANA-MANA NI.

    BalasPadam
  9. Weyhhhh CH....jeles mak weyh..... Lum selfie kat balkoni Nova tu....nak jugak nak jugak haha.....

    Ohhh jauh gi kursusnya ye CH....sajalah tu kan....nak beli keledek sekali haha... Seronok jugakkan sesekali berombongan dgn geng ofis mcm ni.

    Diaorang yg 'memikul' tu pun satu kan CH, time kita nak ke Cameron time tu jugaklah nak memikulnya tak menyempat sungguh hihi ...

    BalasPadam
  10. baju sama... macam musim hujan je sekarang... mesti sejuk kan.. bestnyaaa

    BalasPadam
  11. asal cuti umum..CH mmg jem...rugi masa pulak dduk lama2 dlm kete
    seronoknya rasa gi rombongan opis yg buat...dlm kepala sure teringat stoberi kan haha

    BalasPadam
  12. hehehe....cantik nyer akak ;) sama cantik dgn kaka hainom ;)

    BalasPadam
  13. Bestnya gi rombongan beramai2 macam ni naik bas. Meriah.

    BalasPadam
  14. saya selalu ke cameron highland tak pernah bermalam.. almaklum la masih boleh pergi balik kan hehehe

    BalasPadam
  15. Alhamdulillah.. dapat hilangkan lelah di CH, tapi puas mengharung jam sampai berkematu montot ya.. he he

    BalasPadam
  16. seronok dapat bercuti ke cameron ye..kak yatie ni kurus je dia

    BalasPadam
  17. Seronoklah ya CH dapat merehatkan minda di Cameron Highland. Ni kalau Mak tengok CH berselfie tepi beranda, memang makan hati dia nak berselfie sesaja lepas ni ^_^

    Kalau pergi dengan keluarga mesti lagi bestkan, CH!

    BalasPadam
  18. perghhh 2 jam stuck dlm jammed...mmg kematu pungkoq...tp alhamdulillah selamat smpi akhirnya...

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)