Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Khamis, 4 Ogos 2016

JANGAN BUAT Ye Adik, Abang, Kakak dan Anak-anak .. HARAM ..

Assalamualaikum kekawan..
Semoga kita semua berada dalam rahmat Ilahi dan dikurniakan kesihatan yang baik jua hendaknya.


Ooo baru tau gerakan ni nama dia DAB(Demons Are Bright). Bagitaulah pada anak-anak dan adik-adik janganlah buat gerakan ni. 






Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemauan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu.
QS. al-Baqarah (2) : 120

Mohon like n share agar ramai yg tahu...

Sumber : Facebook

P/s Menakutkan dakyah mereka kan.. anak-anak yg cepat terpengaruh, kekadang ada juga yg dewasa buat begini juga.
Semoga kita semua dalam peliharaan Allah s.w.t jua hendaknya.

24 ulasan:

  1. Saya selalu tgk org buat ni bila ambik gambar ramai2, style terbaru bergambar katanya...haram ye kak. Saya pun baru tahu

    BalasPadam
  2. Yeke kak.. Siqah ada juga tengok orang buat gaya camni.. Dah jadi trend sekarang kan kak. Moga tidak menjadi ikutan lagi..

    BalasPadam
  3. Haram ke..baru tahu
    Tp ramai yg buat kan..cantik kot

    BalasPadam
  4. Subhanallah
    Semoga kita semua lebih peka dengan dakyah yahudi laknatullah ini

    BalasPadam
  5. baru tau .. 😒😒😒

    BalasPadam
  6. macam2 dakyah untuk mengelirukan umat Islam kearah kemungkaran..sentiasa perlu hati2

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum,
    mudah benarnyaaaa terikut2 huhuhu

    BalasPadam
  8. mcm2 lg gaya blh bt... lg comei rasanya

    BalasPadam
  9. Laaaa.... ada cerita rupanya disebalik gambar camni. Patutlah....ramai org buat pose gini. Kita ingat apa ke benda jenis poselah pulak ni. Cepat betul tersebar ek ..

    BalasPadam
  10. Laaaa.... ada cerita rupanya disebalik gambar camni. Patutlah....ramai org buat pose gini. Kita ingat apa ke benda jenis poselah pulak ni. Cepat betul tersebar ek ..

    BalasPadam
  11. Yang dah buat disebabkan tidak tahu ok..bila dah tahu apa hukumnya sila jangan buat..dan seeloknya jangan terus ikut ikut perlakuan orang lain sebaliknya bertanya terlebih dulu jika tidak pasti...terima kasih kak berkobgsi info..

    BalasPadam
  12. Terima kasih kongsi maklumat sis

    BalasPadam
  13. Wkmsalam.
    Sama2lah kita membendungnya.

    BalasPadam
  14. Betul ke ni? Dari mana tau maksud DAB ? Info sahih ke? Ulama ada kata haram ke?

    BalasPadam
  15. mudah sgt ikut trend yang bukan2..mcm2.. terima kasih atas info..

    BalasPadam
  16. Lepas ni jangan buat peace, jangan tepuk tangan, jangan pergi kenduri yang ada pelamin, kalau pakai baju kemeja yang lelaki jangan pakai tali leher, jangan main Facebook, dll. Kerana semua itu lebih kepada tasyabbuh. Innamal a'maalu bin niat..

    BalasPadam
  17. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  18. semoga allah beri kita semua taufik dan hidayah untuk buat apa yang disuruh..tinggalkan yang dilarang...aamiin

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)