Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Rabu, 2 Mac 2016

Mama ni dah BERCAKAP dengan BAIK ke ?

Assalamualaikum kekawan..
Semoga kita berada dalam rahmat Allah dan dikurniakan kesihatan yg baik jua hendaknya :)










Sumber : Facebook

P/s Kekadang saya berfikir sendiri , adakah saya ini telah bercakap atau berkomunikasi dengan cara yg baik ke kepada anak2 saya ini.. Saya hendak anak2 saya menjadi anak2 yg cemerlang tetapi sudah ke saya menjadi ibu yg cemerlang kepada mereka..

17 ulasan:

  1. InshaaAllah akak...lagipun setiap ibu nak jadi dan beri yang terbaik buat anak2...

    BalasPadam
  2. Kadang-kadang terlepas yg tak sepatutnya hingga anak berkecil hati tapi bila sedar cepat-cepat mohon maaf. Anak kita pun bila dah biasa akan tahu kita sebenarnya nak yg baik buat dia. Jadi win-win situation akan tercapai kalau sama-sama ada tolak-ansur.

    BalasPadam
  3. Assalam kak..boleh tak izwa nak save semua gambar tu utk rujukan sendiri?

    BalasPadam
  4. banyak yg nak kene ubah ni...kikiki

    BalasPadam
  5. terima kasih kak....nice sharing....kdg2 main ckp jek lupe perasaan anak2...mcm dayyan le takut tdo katil sendiri, lieya selalu ckp "dayyan ni otomen ape penakut mcm ni" hahaahhaah...lepas ni kene tegur dgn lebih halus lagi laaa heheheheeheh

    BalasPadam
  6. Akak pun terfikir apa yg yatie fikirkan tu...yg besar2 dah kurang masalahnya tapi Iman sorang ni agak mencabar juga .

    BalasPadam
  7. INSYA ALLAH SEMOGA KITA ADALAH SEORANG IBU YG DISAYANGI KERANA DIDIKAN SEPATUTNYA YG DIBERI INSYA ALLAH.

    BalasPadam
  8. nice share kak... dana nih kene baiki lg...
    sbb sedar diri kurang sabar

    BalasPadam
  9. kita ni manusia biasa kadang2 memang mudah terlepas cakap dengan anak..sama2 kita perbaiki diri menjadi ibh bapa yg lebih baik

    BalasPadam
  10. Kena tukar kepada percakapan yang positif.. ^_^

    BalasPadam
  11. Moga PC dapat praktikkan satu masa nanti...amin :)

    BalasPadam
  12. Muhasabah diri untuk menjadi yang lebih baik dari sebelum ni.

    BalasPadam
  13. Betul tak pasti la cakap betul ke tak, cuba sedaya untuk anak ja cemerlang si ibu tu tak terfikirkan..mmm

    BalasPadam
  14. Sebenarnya mendidik anak ni bukan mudah kan CH. Terasalah pulak kurang ilmunya mak ni weyh.

    Apa yg ditulis tu mmg betul. Mmg ckp style negatif jer. Penerimaan anak anak pun jadi negatif agaknya. Tp tulah nak berubah bukan senang, maklumlah dah biasa hihi...

    BalasPadam
  15. Betul tu, CH. Saya pun selalu terfikir begitu. Cemerlangkah saya sebagai seorang ibu apabila saya mahukan anak-anak saya cemerlang juga!

    Kata-kata 'Good moms have sticky floors, messy kitchens, laundry piles, dirty stoves and happy kids' tu macam rasa tak sesuai pulak pada saya!

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)