Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Selasa, 15 Mac 2016

AISKRIM SUMI..... Sedaplah ko menyoyot ye Nabil

Salam petang yg ceria kekawan :)


Amboiiii kemain senyum ko ye Nabil.. laju je ke petiais ye.. nak menyoyot aiskrim sumi tu kan.. *___*


Projek buat aiskrim ni hari sabtu petang itu hari, dapat lah 3 jenis perisa , Aiskrim Sumi, Aiskrim Bandung Cincau dan Aiskrim Nuttella tu..


Sudah lama viral kan aiskrim sumi ni kan.. sumi yg ada kat rumah ni pun, yg dapat jajan masa pergi kenduri kahwin yg dorang kumpulkan tu, jadi dapat lah dalam 7 batang aiskrim sumi..


Najeeha pula peminat air bandung cincau ni.. jadi dengan satu bancuhan saya dapat 3 perisa hahhaha.. bijak betul mak dia ni kan..
saya bahagikan dua bancuhan tu dan letak pewarna pink merah tu.. jadi lah aiskrim bandung cincau..
Yang aiskrim nuttella tu pun lebihan bancuhan sumi tu.. taruh coklat nuttella tu dalam plastik aiskrim.. pastu buat lah corak2 yg dikehendaki.. corak2 tu kak Nabilah yg buat.. dapat lah tiga batang jer.. elok lah seorang sebatang..
Dah lah musim panas ni .. lagi sedaplah mereka bercuti dirumah tu dengan menyoyot aiskrim tu.. Saya dah hadkan, satu hari mereka boleh makan 2 batang aiskrim ajer.. ~__^

20 ulasan:

  1. sumi jeli manis...perghh..sedapnya..meleleh ai lio tgk aiskrim2 pelbagai perisa...

    BalasPadam
  2. Ni kalau buat ni mau tak berenti adli buka tutup peti aias

    BalasPadam
  3. dah try juga.. tp sumi kita hncur.. agaknya susu pans sgt.. xsabar nk tgu sejuk.

    BalasPadam
  4. Eh mcm janji2 plk kita yati..baru jer bt ni hah..bhn beli dh lma..masa jer tak der...dgr jer sindiran anak bila nak buat,bila nak buat..lst buat juga..nyoyotlh..tgh pnsss ni..kang kena serangan asthma jwb sndiri ye..

    BalasPadam
  5. Eh mcm janji2 plk kita yati..baru jer bt ni hah..bhn beli dh lma..masa jer tak der...dgr jer sindiran anak bila nak buat,bila nak buat..lst buat juga..nyoyotlh..tgh pnsss ni..kang kena serangan asthma jwb sndiri ye..

    BalasPadam
  6. Yalah yatie musim panas ni budak2 pulak cuti...Memang best lah dapat aiskrim ni.Apatah lagi buat sendiri boleh pelbagai kan.
    #telan air liur makcik tengok nabil pegang aiskrim tu...

    BalasPadam
  7. rajin nya kak oi.... yelah pns2 gini msti cpt je laku akak nyer sekerim tuh kan

    BalasPadam
  8. Nantilah senang-senang auntie pun nak buat jugalah macam ibu Nabil buat tu. Tengok yg cincau-bandung tu tak boleh tahan pulak panas-panas ni:)

    BalasPadam
  9. aiskrim sangat menarik ;) memang lah kejap kejap kat peti ais jew

    BalasPadam
  10. tak aciiiii...akak dah buat dulu eskem sumi tu...
    ok, hujung minggu nnt nak buat jugak la...

    BalasPadam
  11. sedapnya..kita tgk pon terliur..skarang mmg viral..tp x pernah lg cuba rasa n buat..msti rsa lemak2..

    BalasPadam
  12. aiskrim sumi viral bisnis semua bhn berkaitan pun aktif tambah musim panas la ni...rajinnya yati.

    BalasPadam
  13. Yelah CH...kita pun ada gak sumi kenduri kawen yg tak habis tu. Ingat nak buat jugaklah. Sayang ek dpd terbiar gitu.

    BalasPadam
  14. saya try buat aiskrim sumi tu...baru beebrapa batang isi dlm plastik..malas jadinya...last2 boh dalam bekas haha

    BalasPadam
  15. berseri2 senyuman Nabil...mana ada bebudak kecik yg tak suka aiskrim kan..saya yg dah jadi mak budak ni tengok aiskrim bandung atas tu pon tertelan2 ailio tau...hahaha

    BalasPadam
  16. Sejuk tekak tengok CH, cincau tu mengancam, Nabil happy sangat tu

    BalasPadam
  17. sedapnye..pans panas gini, bukan bdk bdk je suka...hehehe...

    BalasPadam
  18. dah lama nak buat, tapi tak terbuat-buat

    BalasPadam
  19. The best nak mntk izin ni gliran sya plk buat

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)