Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Khamis, 8 Oktober 2015

NASI BAMBU VS AYAM PANGGANG

Assalamualaikum kekawan..
Semoga kita semua berada dalam rahmat Ilahi dan diberikan kesihatan yg baik hendaknya..

Pada hari sabtu yg lalu saya ke Felda Besout bersama keluarga kak lang.. Lepas tu singgah ke Hot Spring tu.. konon nak booking villa disitu.. tetapi malangnya penuh hingga ke bulan disember katanya..
Jadi jalan masuk tadi dah jumpa Warung Nasi Bambu ni.. tengok orang ramai sangat .. Kata Nurin dah masuk JJCM kat TV3 ni..

Dengan itu sebelum balik kami menyinggah makan disini.. cubalah rasa keenakan nasi bambu ni.. kami oder lima nasi bambu ni..

Banyak ni lah nasi yg ada dalam bambu tu.. tak tahu lah dibungkus dengan daun apa tu.. baunya sangat wangi.. dan nasi tu lembut jer.. mungkin sebab dikukus tu kan..

Ini jer lauk yg tinggal.. ayam kampung panggang.. dia panggang disitu.. memang panas2 lagi.. sedap lah makan.. lepas tu saya ambil asam rebus batang keladi, ikan pekasam goreng. Sambal ayam panggang yg warna hitam tu yg terbaik.. memang sedap .. kena lah selera kami ..

Lapar sungguh abang ipar saya ni.. suami kak lang.. tengahari tu dia tak makan nasi hanya minum ABC jer.. penyudahnya petang tu dah kelaparan.. Kami makan petang ni pukul 6.00pm.. boleh lah merangkap dinner sekali tu..

Lepas tu airnya kami minum air kelapa sahaja.. boleh lah tahan harga makanan disana.. untuk kami makan lima orang ni lebih kurang RM55 ..

P/s Buat apa ke Felda Besout tu.. nanti next entry saya cerita ~__^

18 ulasan:

  1. Tak pernah pulak kakak jumpa style nasi kukus macam ini Yati
    Aroma daun yg membungkus nasi itulah yg sedap rasa kakak
    Makan pulak tengah lapar mestilah tambah selera:)

    BalasPadam
  2. tak penah jumpe lagi nasi kukus gini...sedap ni tgk akak

    BalasPadam
  3. Felda Besout?? sy pernah sampai kesana masa zaman study kak ikut member...
    wah nasi bambu..nampak sangat menyelerakan...belum pernah makan...

    BalasPadam
  4. wahhh tak pernah jumpa nih, kak nampak menyelerakanlah...he he he, tak apa tak lama lagi adalah di kl dan selangor pula... ;-)

    BalasPadam
  5. waaaahhhh...specialnya...mmg tak penah tgk...kreatif la..

    BalasPadam
  6. menarik!mesti wangi nasi tu..teringin gak nak tau daun apa

    BalasPadam
  7. camne ngn harganya kak? ok tak? tak penah sampai lg tuh.... geram lak nengok lauk yg akak amik tuh....

    BalasPadam
  8. Menarik nasi bambu camni..mesti wangi kan..sesekali kena nasi luar biasa pastu tengah lapar pulak memang berselera la makan kan

    BalasPadam
  9. Sodappp banar ni..,
    Berselero den...

    Tokak ni semacam yo..

    BalasPadam
  10. Saya pernah sekali makan nasi bambu ketika di Lenggong, Perak. Sedap dan wangi, kalau makan selalu badan memang cepat berisi!!

    BalasPadam
  11. Yatie dah sampai hot spring berhampiran dengan Slim River dimana kak Zai dibesarkan. Sudah berpulah tahun ditinggalkan sebab tiada sesiapa lagi yang tinggal disana.Pernah sekali kak Zai ke hot spring.

    BalasPadam
  12. Yatie dah sampai hot spring berhampiran dengan Slim River dimana kak Zai dibesarkan. Sudah berpulah tahun ditinggalkan sebab tiada sesiapa lagi yang tinggal disana.Pernah sekali kak Zai ke hot spring.

    BalasPadam
  13. Unik nasi kukus dalam buluh macam tu.. Belum pernah aiza merasainya..

    BalasPadam
  14. Eh kak... kita pun ada kt area2 sungkai tu 5-8 oktober... jeng jeng.... tah2 selisih kete...

    Hihi.... kpg kita kt sini je... tp nasik buluh tu kita pnh try sekali je...

    Hihihi... sedap... tp ms kita sampai tu dh nk hbs...
    Ratah keli bakar je lah

    BalasPadam
  15. Terliur tgk kak yati. Mujur LM tak peknen. Haha..

    Dgn sayur keladi, ada ayam panggang! Pergh

    BalasPadam
  16. Pernah masuk Majalah 3 kan CH nasi Bambu ni. Tulah jenuh okje cari lokasinya . Rupanya ke Hot Spring tu aje....Nanti kalau turun Tronoh nak try le

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)