Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Khamis, 4 Februari 2016

PENYEWA Tambahan Dirumah SENDIRI ... duduk free pulak tu @___@



Topik:- Penyewa rumah  Tidak berbayar
(Tanyalah ustaz 28jan2016)
By Ustaz Suhaimi

👉Tempat yg suka didiami oleh jin:-

1. Tandas- adalah istana jin (jin jantan dan betina). Ramai yg kena stroke akibat jatuh di toilet. Sebab tu kita kena baca doa sebelum masuk toilet n masuk dgn kaki kiri. Paling least bacalah bismillah sebelum masuk toilet supaya dpt perlindungan Allah.

2. Bilik2 yg tak didiami- contoh, anak gi asrama n bilik anak tu xde sesiapa tinggal. Slalulah solat sunat dlm bilik2 tu n tampalkan surah Al-Jinn ayat 1-10 dlm bilik tersebut.

3. Tempat2 yg ada perhiasan spt emas

👉Lagi tinggi rumah kita lagi byk level2 jin yg menyewa..ustaz xshare bab ni sebab takut bila kita naik setiap level rumah kita akan terpikir pasal jenis2 jin ni.

👉If kita tinggalkan rumah dlm tempoh more than 7 hari, makhluk halus akan pindah masuk. Jadi bila balik bagi salam n jgn terus jump on anything esp ur bed, kena kibas2 dulu. Body kita juga bole sense kalu ada gangguan di rumah spt bulu roma meremang n heartbeat akan increase..

👉Bila rumah ada gangguan, akan ada gangguan dlm sistem tido kita which lead to:-

Gangguan dlm sistem dikepala (contoh slalu headache) then,
Gangguan sistem emosi, kemudian,
Gangguan sakit tulang blakang, nxt,
Gangguan dlm sistem semua sendi2..

Gangguan2 ni semua akan beri gangguan keseluruhan dlm hidup kita.

👉Kita disarankan slalu berwudhu, sebab secara xlangsung bila berwudhu kita akan gosok2kan anggota kita spt tangan, kaki,  kepala yg akan buat sistem pengaliran darah smooth ke those parts..manakala berkumur dan bersihkan hidung pula bole elakkan dari gangguan2 masuk dari those parts of our body.

👉Jgn pakai pakaian yg sudah kotor, head to toe termasuk tudung, anak tudung, innerwear, baju, seluar (esp jeans yg org kerap pakai berkali kali), socks etc..Slalunya dlm 4jam kluar rumah kita pasti sudah berpeluh..baju yg kita pakai dah consider kotor.

👉Sebelum kluar rumah - Baca bismillah 21x, al-fatihah, ayat qursi (selagi baca tersangkut2 jgn kluar).. tapi jika xsempat paling sikit bacalah bismillah 7x.

👉Sekurang2nya sebulan sekali baca sendiri surah al baqarah di rumah. Jgn baca sesuatu ayat sehingga 24jam, kadang2 badan xbole terima rasa kepanasan..ini umpama kita makan ubat terlebih dos.

👉Bila tidur jgn pasang ayat2 quran sehingga tidur kerana akan mengganggu gelombang badan utk tidur..cukup praktikkan apa yg Rasulullah sarankan.. bila tidur umpama mati kecil jadi tinggalkan semuanya..

👉Utk terapi diri, dirumah setiap org patut ada baju yg specific utk solat, sejadah sendiri utk solat n quran sendiri utk dibaca..
share dari grup lain .

Sumber : WhatsApp

10 ulasan:

  1. Rumah kakak memang ada satu bilik kosong (dulu bilik Mak Zah) tapi sekarang ni abang kalau tahajjud malam si situlah. Kakak ingat nak ajar bebudak ngaji kat bilik itulah Yati. Takut pulak ada yg duduk hihi...

    BalasPadam
  2. bila balik kuching selalunya dalam 10 hari, bila balik rumah, bila buka pintu mesti terasa sesuatu.selalu terjadi.

    BalasPadam
  3. aduhhhh...bilik hujung rumah saya ni dah lama saya tak jengguk...serammmm

    BalasPadam
  4. tksh perkongsiaannya yati...sentiasa ada yg bersama kita cuma xdpt melihatnya.

    BalasPadam
  5. ok tq kak...dah simpan dah maklumat ni..insyallah akan amalkan

    BalasPadam
  6. Terfikir pula psl bilk tetamu kami. Sejak johor cuti jumaat sabtu mak ayah jarang dtg. Bilk tu terbiar kosong. Tp LM selalu masuk sbb simpan baju dh gosok kat situ

    BalasPadam
  7. Bilik si abg mmg kosonglah kalau dia tak cuti tp mmg selalu jugaklah bukak aircond ke apa. Pak Jilap pun kekadang solat kat situ.

    Seram pulak mak, CH .....baca entri ni.

    BalasPadam
  8. kena bayarlah sewa rumah tu.. huhuh

    BalasPadam
  9. So kita kenalah rajin sikit kalau tak mahu penyewa free macam nikan, CH. Nasib baiklah rumah saya tak banyak bilik. Makanya semua bilik pun memang selalu keluar masuk sentiasa. Apa-apa pun bagus juga CH berkongsi ni!

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)