Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Rabu, 24 Februari 2016

WW :: SALAH FAHAM DALAM RUMAHTANGGA..

Assalamualikum kekawan..
Semoga kita semia berada dalam rahmat Ilahi dan dikurniakan kesihatan yg baik jua hendaknya ;)

Adatlah dlm rumahtangga tentu ada salah faham.. sebolehnya kita selesaikan dengan cara yg berhikmah dan akal yg waras.












Sumber : Facebook

P/s hari ini saya ada appointment doktor lagi.. harapnya keputusan darah tiroid saya seperti bulan sudah juga Normal. Aamiin.

24 ulasan:

  1. suami isteri saling melengkapi kekurangan masing2..buang ego..

    BalasPadam
  2. Bawa berbincangkan apa yang nak dilakukan.. inshaAllah.

    BalasPadam
  3. suami isteri tu saling melengkapi..so masing2 kena faham & selalu bertolak ansur...bersyukur atas nikmat yang di berikan dariNya

    BalasPadam
  4. setuju..sangat ! nice info..nanti dah kawin sy nak jadi macam tu jugak hehehhehee

    BalasPadam
  5. Bagaikan irama dan lagu kalau tak seiring sumbang jadinya
    Bagai kanan dan kiri kalau tak ada salah satu OKU jadinya
    Bagai suami dan isteri kalau tak sepakat sukarlah mencari kebahagiaan.

    BalasPadam
  6. sangat menarik perkongsian pagi ini
    tq

    BalasPadam
  7. Tulah kan pasangan muda selalu jadi penceraian akibat salah faham dalam rumahtangga....sepatutnya harus saling memerlukan.
    # akak doakan yatie semakin sehat ,dpt result yg normal .

    BalasPadam
  8. Kene saling tolak ansur....buang rasa ego dlm diri..baik suami mahupun isteri...

    BalasPadam
  9. kalau ada sifat tolak ansur dalam hati masing2 inshaa Allah walau bergaduh atau terkurang mana2 pon mesti dapat di selesaikan dgn baik...

    BalasPadam
  10. nice sharing kak...

    in sha Allah akan jadi kan sebagai tanda ingatan dlm melayari urusan rumah tangga...

    BalasPadam
  11. tq sharing.. give & take tu yg lebih penting kan..

    BalasPadam
  12. Salah faham dlm rumah tangga tu biasalah. Cuma kalau ada retak jangan sampai ia belah, cepat-cepat cari gam gajah untuk tampal agar ia kembali bersatu...

    BalasPadam
  13. kena ada tolak ansur dalam kehidupan berumah tangga

    BalasPadam
  14. nice share kak... tp alhamdulillah suami zmn skrg ni ramai yg bertolak ansur saling membantu...

    BalasPadam
  15. Kalau ada komunikasi dua hala dan saling bertolak ansur takde rasanya salah faham macam ni.. ;)
    Buangkan ego yang ada demi kerukunan rumahtangga.. ;)

    BalasPadam
  16. info yang bagus nie.. tolak ansur tu yang penting.. :)

    Blogwalking sini...

    Jom baca lobak merah bagus untuk kesihatan

    https://www.ahmadhasif.my/2016/02/kebaikkan-lobak-merah-carrots.html

    BalasPadam
  17. adat melayu, dr zmn nenek moyang kita dh diajar isteri buat keje, duk rmh, laki bos..ngee walhal dlm islam mcm yg atas ni...moh la didik ank² kita cara islam yg betul..insyaAllah :)

    BalasPadam
  18. tolak ansur paling utama..nak kata p.ramlee sedangkan lidah lagi tergigit kan..semoga ujian darah akk baik2 hendaknya

    BalasPadam
  19. Dalam hidup berumahtangga sifat tolak ansur mesti ada...tak boleh nak ego baik suami atau isteri, yang paling baik akaun fb kongsi bersama kerana skrg ni kecurangan melalui fb paling ketara.....ada yg hidup berumahtangga asyik bergaduh dn tak aman tp x nak bercerai kononya sbb anak2....bagi sya kalau dh macm tu elok bawa haluan masing dri hidup bawah 1 bumbung namun hati x bahagia...juz my 2 cent

    BalasPadam
  20. Aduhaii...tingginya expectation pada isteri...cinderella pun tak perfect mcm ni hihi :p

    BalasPadam
  21. Patutlah semalam awak tak mengomen ye CH,rupanya ada appointment. Jenuh mak menunggu hihi...

    Adatlah berumahtangga kan CH....Yg salahnya bila suami menganggap pompuan kena perfect dlm hal rumahtangga, kena layan suami sepenuhnya, machaa....pompuan pun ada perasaan jugak nak jugak ada masa utk diri sendiri....kan CH...

    BalasPadam
  22. Patutlah semalam awak tak mengomen ye CH,rupanya ada appointment. Jenuh mak menunggu hihi...

    Adatlah berumahtangga kan CH....Yg salahnya bila suami menganggap pompuan kena perfect dlm hal rumahtangga, kena layan suami sepenuhnya, machaa....pompuan pun ada perasaan jugak nak jugak ada masa utk diri sendiri....kan CH...

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)