Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Selasa, 28 Jun 2016

TIPS PEMERIKSAAN KENDERAAN SEBELUM PULANG BERHARI RAYA

Assalamualaikum kekawan..
Semoga kita semua berada dalam rahmat Ilahi dan dikurniakan kesihatan yg baik jua hendaknya..










Sumber : Facebook

Bila hendak raya ni kenderaan adalah kegunaan yg utama untuk kita balik kampung dan menziarah sanak saudara di hari raya kan kekawan. Jadi kita lah pastikan kenderaan kita berada dalam keadaan yg selamat dan baik utk dipandu kan. Saya pun baru lepas major servis untuk kereta saya ni.. semoga Allah lindungi lah kita semua dan kenderaan yg kita naiki selamat..

Terharu juga saya membaca berita semalam, yang mana ibu tiga anak maut akibat airbag kereta Honda yg rosak, sebenarnya kemalangan itu hanya bergesel ajer dengan kenderaan lain.. dalam berita tu adiknya amat sedih sebab Honda hanya menghantar surat utk menukar airbag tersebut tarikhnya selepas hari raya.. dimana keperihatinan Honda terhadap pengguna kenderaan mereka kan.. harap jangan lah ada yg berlaku seperti ini lagi..

Semoga kita semua berada dalam perlindungan Allah jua hendaknya..

14 ulasan:

  1. thanks untuk tips ni..memang wajib periksa setiap kali nak raya supaya semuanya selamat..insya allah

    BalasPadam
  2. kita sedih wak.. dah berkali2 repair kereta, masih tak berapa betul. lepas satu kereta, kereta ni pulak beragam. dah betulkan, satu kereta lagi rosak.. it happened since last 2 months and till now masih tak betul2.. sedihhh..

    BalasPadam
  3. Assalammualaikum kak...terima kasih perkongsian tips ni..sangat berguna..isteri yang tak biasa buat boleh tolong ingatkan suami..

    BalasPadam
  4. moga di permudahkan ye kak.... mmg wajib kene periksa kete sebelum perjalanan jauh

    BalasPadam
  5. Periksa pencuci air cermin, periksa sekali wipernya Yati. Kot mana tahu wiper dah tak smooth:)

    BalasPadam
  6. tips yang memang perlu dilakukan dan wajib dilakukan.. kes 'airbag' tukan.. nanti akk follow up ya

    BalasPadam
  7. Aaminn...mudah mudahan kite semua di beri perlindungan saat pergi dan balik dari kampong nanti kak...cik boss saya dan buat tempahan servis kete nye hari sabtu depan ni...dengo2 nak tukar tayar kalau tak silap saya...kite iktiar la mana yg mampu selebihnye kite serah kan pada yg maha pencipta...

    BalasPadam
  8. TIPS PENTING DIKETAHUI SEBELUM MEMULAKAN PERJALANAN BALIK KAMPUNG NI YATI TQ

    BalasPadam
  9. Perkongsian yg bagus. Sy x pernah buat ni sejak ada lesen 14 thn lepas.. Tak reti.. Huhu

    BalasPadam
  10. Hal hal keta mak serahkan ajelah pada yg pakar hihi...Kang jadi superman pulak mak ni semua nak konker

    BalasPadam
  11. Hal hal keta mak serahkan ajelah pada yg pakar hihi...Kang jadi superman pulak mak ni semua nak konker

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)