Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Isnin, 13 Jun 2016

Jom lah KITA Ala-Ala RAJA Tahun INI ~__^ πŸ˜†

Assalamualaikum kekawan..
Semoga kita semua berada dalam rahmat Ilahi dan dikurniakan kesihatan yg baik jua hendaknya :)

Baju melayu en suami..

Jelas tengok entri Jiran CH  yg dah beli baju raya katanya.. tema Royal Blue dan pink gitu.. ~__^
Jadi CH pun hari sabtu melenjan lah gi cari baju raya..
Apa lagi tempat yg terdekat dengan rumah CH jer.. sepalaung jer kata orang tu..
Masa tu Jakel ada buat 500 pasang baju melayu percuma..
Masa tu saya tak tahu.. pelik juga tengok panjangnya beratur baru pukul 9.45am.. tak kan nak masuk Jakel kena beratur panjang macam ni.. bila baca kat banner tu ..  baru tau.. 
Haiii tak kuasa nak beratur pun mak cik ni..
baik terus masuk dalam terus beli kan..
Anak2 kata beri pada mereka jer mama..
Kita boleh beli kan.. hihihihi.. 
Buka kul 10.00am terus terjah masuk Jakel.. nak beli baju melayu en suami dengan Nabil ajer pun.. baju kita orang dah hantar kat Kak Lang suruh jahit.. terma tahun ni ..
Kuning mustard.. tapi bila ambil gambar tu tak nampak pulak kuning mustard nya..

Biasalah.. jakel ni letak harga RM295.00.. pastu potong katanya RM 200.00 .. oleh kerana akak dah datang pagi2 kita bagi akak RM150.00 macam boleh hafal dah dialog Jakel ni kan.. tu termasuk percuma samping dan butang baju melayu tu kak..
Cari jer warna yg kita hendakkan.. ~__^
Pastu gi cari baju melayu Nabil..
Tapi tak ada pulak warna kuning mustard tu..
yg ada pun tak kena langsung..
Kena cari tempat lain lah nampaknya..

Ini kain baju anak dara 2 orang tu.. baju nya belum siap lagi lah kan.. ambil sikit perca dari sini untuk cari baju en suami tu..

Baju mama .. bunga-bunga kuning mustard tu pun jadi lah kan ~__^

Kekawan tema apa tahun ni ? :)

16 ulasan:

  1. Assalamualaikum CH, cantik warna mustard, kain anak-anak solehah CH dengan CH sweet warnanya.. ok tu ala warna istana :)

    BalasPadam
  2. cantik gak kaler ni kak...memula saya tengok cam kaler gold pon ada...tak penah lagi beli baju melayu kat jekal...cik boss saya suka tempah kat satu tailor di masjid tanah...sejak zaman2 bujang dia dah tempah kat situ...tapi taun ni dia tak tempah baju baru...pakai je baju lama sebab kaler yg kiteorang rancang ni dia dah ada...dua pasang pulak tu...kikiki...taun ni kiteorang pakai kaler hitam maroon...kikiki...kenkononnya la :p

    BalasPadam
  3. saya pun siap dah shopping baju anak2. saya je tak beli baju baru, sbb masih boleh pakai baju tahun2 sudah yg masa kurus. hihih

    BalasPadam
  4. Wah dah siap beli pakaian raya ya yatie...cantek warna2 ala2 raja.Akak satu pun belum beli lagi ,nk siap kan 5 anak yg dah besar2 ni berat juga bagi kami...

    BalasPadam
  5. tema hijau biru kot..recycle thn lepas.

    BalasPadam
  6. Kakak dah lama siap jahit selepas CNY hari itu Yati. Sebab ada 4 pasang tak tahulah anak dara kakak nak pakai yg mana satu dulu. Kakak tak kisah ikut aje.

    BalasPadam
  7. Kami sekeluarga memang uniklah ya, CH. Kami memang takda tema sedondon untuk raya. HD macam biasa pakai jubah putih untuk solat dan 'photoshoot' raya je. Lepas tu tukar jeans dan t-shirt. Anak bujang tersado pun sama. Anak bujang tercomel aje yang bertahan pakai baju melayu sampai petang. Saya tak payah ceritalah. Dah depa tak mahu sedondon, suka hati sayalah nak pakai baju kaler apakan!

    BalasPadam
  8. Dah start berkeluarga tiap2 tahun nak ada tema kaler. Selalu kitalah org perempuan...orang laki rilek je.ngikut..warna baju kitorg reveal pagi raya. Hehe.

    BalasPadam
  9. pernah bli juga bj melayu aaron aziz dlu2..thn ni pki yg mana ada je...tp promo tu mmg tgi ltk harga pastu kemain menjunam turun..dlu bli rm 100 je

    BalasPadam
  10. Waah caya laa.. dah ada tema baju raya.. kita blum fikir lagi nak pilih tema warna apa.. cantik warna kuning mustard tuh..

    BalasPadam
  11. Hihi.....CH kalau tidak tema kita sama tau. Kita hari tu dah beli warna mustard utk satu family tetiba baju anak dara tu kain dia mcm tercarik sudahnya tuko...tp kat kedai tu dah tak de saiz yg mak nak. Tu yg tuko warna biru ngan pink tu....Kakak pink adik biru, mak pink, bapak ngan abang biru....gasaklah....

    Ohh Jakel ada bagi baju Melayu free ek...tak tau pun. Yg sebenarnya jarang sgt gi Jakel. Mak gi kedai cap ayam je weyh haha....

    BalasPadam
  12. Hihi.....CH kalau tidak tema kita sama tau. Kita hari tu dah beli warna mustard utk satu family tetiba baju anak dara tu kain dia mcm tercarik sudahnya tuko...tp kat kedai tu dah tak de saiz yg mak nak. Tu yg tuko warna biru ngan pink tu....Kakak pink adik biru, mak pink, bapak ngan abang biru....gasaklah....

    Ohh Jakel ada bagi baju Melayu free ek...tak tau pun. Yg sebenarnya jarang sgt gi Jakel. Mak gi kedai cap ayam je weyh haha....

    BalasPadam
  13. SN tak de tema.. main taram je.. hehe

    BalasPadam
  14. Wow kak baju raya tema diraja..
    Kami belum ada lg baju raja,klu dh ada pun jrg sgt sedondonnya, semua warna pilihan sendiri masing2. Thn ni blum ditentukan lg

    BalasPadam
  15. dah lama tak tempah baju melayu...semua beli siap ja...
    tema kuning dah dua kali tapi belum kaler kuning mustard ni

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)