Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Khamis, 6 Februari 2014

BOLEH PERCAYA KE KEKAWAN.... CER KOMEN SIKIT..

Saya terima melalui email yg kata saya memenangi voucher RM1,000 mengikut pasaraya Mydeen, Giant dan Tesco... pastu suruh saya lengkap borang , tentu nak butir peribadi bagaikan.. Boleh percaya ke... cer tengok gambar tu..



Saya tengok ada tiga nama yg tersenarai termasuk nama saya... kekawan pernah terima tak email yg macam ni... saya ni jenis penakut sikit kalau online macam ni... apa komen kekawan semua :)



21 ulasan:

  1. semalam kak rose ade dapat jugak....tp just ignore jer...takut yang dikejar tak dapat yg dikendong pulak keciciran... tp terpulanglah kalau nak cuba, mana tau ade ong pulak, kan Yati...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak rose pun dapat ye...Saya takutlah kak rose... selalu jugak ignore kalau yg online... terima kasih kak rose komen :)

      Padam
    2. Boleh percayaa. sebab ade sorang blogger ni dpt jugak mcm ni dulu. de result is truee. so xsalah nak mencuba. yakinkan diri jaa. better kalau reragu just ignore. ikut naluri hati :))

      Padam
  2. huhu..taktau nak komen la kak sebab x dpt..

    BalasPadam
  3. erm... tak berani nak komen lah kak.. sebab sy ni mmg susah nak percaya apa2 yg dihantar melalui email ni.. byk sgt kes penipuan kan...
    cuba akak call helpdesk salah satu pusat beli belah tu..tanya depa ada tak buat semua ni...:)

    BalasPadam
  4. Xberani nk komen sbb nza xpernah dpt..apa pn hati2 ye kak.

    BalasPadam
  5. Terima kasih Amirah, Mar, Atie, NzA tinggalkan komen... akak nak ignore jer email ni..

    BalasPadam
  6. akak dah byk kali terima...tak pernah layan sbb nak isi segala data peribadi kita,no hp la,alamat rumah la..takut disalah guna pihak lain

    BalasPadam
  7. aDa juga dapat tadi .,. tpi Di biarkan jer .. sbb dya mntk personal details.. lbh baik biarkan jer.

    BalasPadam
  8. Kalo ikut apa yang kitorang di ajar dan kitorang pesan kat org ramai, benda2 macam ni memang tak boleh percaya.. silap hb nanti duit kita yang di kebas... Berhati- hati ye kak...

    BalasPadam
  9. ishh..bahaya kott kak....nape perlu isi borang bagai...klu nak bg hadiah, bg jelah..x pon, soh kita bwk IC g tebus kat kaunter, kan...no need to fill form laa...toksah isi laa kak...kang dijajanya no ic kita, naya..

    BalasPadam
  10. Kakak jenis tak mudah percaya Yati. Sebaiknya call dulu ke Giant/Tesco/Mydin. Tanya ada tak pihak dia membuat ini semua. Jgn bagi apa-apa details pada dia direct. Bahaya Yati..

    BalasPadam
  11. x pernah dapat...tp ikut logik la...kalau yatie x pernah daftar kat laman tu...n x pernah join apa2 contest..senang2 ke org nk bagi hadiah/voucher?? byk sgt cara org nk menipu...so berhati2 la...

    BalasPadam
  12. biarkan je kak, sekarang ni diorang gunakan macam2 taknik untuk menipu...

    BalasPadam
  13. tak boleh dipercayai sbb SB penah terkena dulu..apa benda pon tak dapat..dorang tipu ni

    BalasPadam
  14. Tak pasti la pulak akan kebenarannya sbb sekarang ni macam2 orang buat untuk kepentingan sendiri... ignore aje

    BalasPadam
  15. Terima kasih Gee,Sue Bee,Fai, Noe,Kakzakie,Kamsiah,Eza, cik atie dan mieya kerana tinggalkan komen.... macam2 org sekarang nak maklumat kita kan... perangkap dengan bermacam-macam cara...

    BalasPadam
  16. Fikir kan yg negetiv dulu T kalau kes2 mcm ni...kalau dia kata just dtg ke maidin/tesco utk isi borang tu lain citer..ni detail semua nak di isi online..tup tap esok2...dlm account keluar 1000 masyuuuk 1000 non hado...haruuu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu aku terfikir Nie... selalunya voucher dari Tesco dia pos kerumah pastu tebus kat kaunter bayaran... ni ber email bagai... takut aku ni... betul tu masuk 1000... sekali 1000 dlm akaun aku yilek.... haru biru aku nanti :/

      Padam
  17. Kalau fikir logik, siapa la nak beri duit free RM1000 mcm tu jer di musim semua benda naik ni… nasib baik kak Yati tak terpengaruh.. tapi jangan tak tahu, ada juga orang yang terpedaya dgn tawaran2 mcm ni… sbb tu makin banyak kes2 penipuan cyber lagu tu… huhuhu

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)