Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Isnin, 10 Februari 2014

BORONG BUKU DI KARNIVAL KARANGKRAFT..... ^__^

Assalamualaikum kekawan... semoga sihat & ceria ^___^

Karnival ni berlangsung dari hari Jumaat hingga Ahad 7-9 Februari 2014 di Karangkraft Seksyen 15 Shah Alam, jadi pada pagi ahad tu kami pun pergi kesana.. sengaja pergi pagi kerana orang tak ramai waktu itu dan taklah panas sangat kan...

Di pintu masuk ke karnival tu kak Nabilah nak bergambar dengan harimau dan Nabil pula dengan gajah... kak Najeeha tu biasalah mana nak bergambarkan...

Lepas tu masuk dalam sikit ada pameran wau ni... bermacam pula jenis wau... cantik2 pulak tu.. siapa lagi model kalau bukan kak Nabilah... mama pun sama nak enterprame hehehe :)

Masuk dalam tu ada pertandingan mewarna, krew karangkraft tu beriye ajak budak tiga orang tu masuk, ye tak ye mereka masuk juga... atas paksa rela tu hahaha... Nabil yg siap mewarna dulu... suka sangat dia sebab gambar turtle, sama dengan pet nya dirumah yg diberi nama shark.... "wah gambar shark lah mama" katanya apabila tengok gambar yg hendak di warna tu.. itu yg bersemangat sangat nak mewarna tu...

Tak menang pun dalam pertandingan itu, cuma kak Nabilah yg dapat hadiah saguhati... buku novel  Isabelle The Gang dan note pad tu... yg dua orang tu cuma dapat door gift kerana menyertai, ada lah dalam tu air kotak, roti, gula-gula dan note pad .

Selepas tu baru kami masuk kedalam galeri buku jualan tu... kakak berdua tu semestinya novel yg dicarinya dapatlah tiga buah novel tu...

En suami pula berkenan dengan Amazing Al Quran ni... en suami suka kepada terjemahan mengikut perkataan, lepas tu disebelahnya ada ringkasan mengenai ayat tu... beli pakej bersama Al Quran, pun en suami suka sebab tulisannya besar-besar, tak perlu pakai cermin mata kata en suami.. Pakej 2 ni RM125.00

Lepas tu berkenan pula en suami dengan tiga buku mengenai Rasulullah dengan harga RM38.00, penulisnya ada disitu maka mintalah tandatangan buku-buku tu ...

Yang ni buku Nabil, dia yg pilih buku ni, lepas dapat buku ni terus duduk baca .. leka dia membaca buku ni, pada hal belum dibayar lagi.. pada dia leka membaca saya pulak cari buku kegemaran saya pulak...

Apa lagi kalau buku masakan ehe :) murah jer buku ni RM1 satu.. borong 4 jer takut nanti tak termasak pulak.... balik rumah Nabil dengan kakak Nabilah belek-belek buku ni..." eemmmm sedapnya hidangan BBQ ni mama, nanti mama masak yg ini, yg ini" kata nabil... aduh melihat gambar mereka telah terliur... hahaha mama kena rajin masak ni...



Jalan depan lagi terjumpalah buku "Cerita Cinta Ahmad Ammar" ni, saya terus ambil.. rindu saya pada cerita As Syahid ini yg mencetuskan ummah di Malaysia... saya ada buat entri mengenai As Syahid disini renungan-catatan-terakhir-seorang-as syahid... hampir 2,410 yg melihat entri ni... buku ni disusun oleh ahli keluarga dan kawan-kawan GTD dan hasil royaltinya akan di infakkan kepada negara yg memerlukan seperti palastin, syria, mesir dan lain-lain , begitulah kata penerbit buku ni... Semoga arwah mendapat manfaatnya.

p/s Kekawan ahad pergi mana ye :)



12 ulasan:

  1. wahhhh sakan nyer akak memborong buku... sy tertarik dgn pakej Al-Quran yg suami akak beli tu... harga pon sgt berpatutan...

    BalasPadam
  2. alaaa...nape sy xtau kak...ruginya x g...semlm x g memana pon...dok btapa kat umah sehari suntok...klu tau, memg dah terjah dr awal pg lagi...adoi laaa..rugiii...

    BalasPadam
  3. wah, bestnya borong buku..sya pun suka beli buku2 ni..tapi aktiviti semakin berkurangan bila sudah makin sibuk.^_^

    BalasPadam
  4. Aduhh bestnya Karnival ni kak.. klu dekat confirm sy nak pergi gak kak... suka pergi tempat2 mcm ni, tapi sni jarang diadakan...huhu
    Buku Ammar tu, sy ada beli yg satu lagi.. yg ni tak beli lagi....

    BalasPadam
  5. best,kan..kalau anak2 ada minat membaca mcm tu...

    BalasPadam
  6. best nya shopping buku!niesa semalam g mukah..hehe

    BalasPadam
  7. seronok bawak anak-anak pergi tempat macamni..secara tak langsung memupuk minat membaca mereka..

    BalasPadam
  8. Kakak nak cari buku tentang Ahmad Ammar inilah Yati. Hari itu kakak nampak ada teman blogger pun dah ada. Tapi di JB ni kakak tanya 2 book store masih tak sampai lagi. Kakak nak anak-anak kakak baca buku ini juga...

    Nabil pun ulat buku juga ye:)

    BalasPadam
  9. yes.betul kata kak zakie..anak sy yg sulung pon dok mencari buku tentang Ahmad Ammar..tapi kat JB masih belum kelihatan lagi..
    wah..banyak jugak akak memborong buku2 ..murah tu akak ! tak rugi membeli, lepas ni jangan lupa rajin2 share resepi :)

    BalasPadam
  10. tuler tak dapat nak pergi.. memang bestlerkan.. banyak gak buku yang dibelitu..
    syukurler generasi rajin membaca...

    BalasPadam
  11. wah....banyak beli buku.....Kak Yati......

    BalasPadam
  12. byk ye borong buku..xsempat pon nk ke sana..

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)