Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Selasa, 11 Februari 2014

Maka... jadilah SPAGHETI SIMPLE SIMPLE ehe :)

Assalamualaikum kekawa... semoga sihat & ceria ^__^

Nak jadi kisah petang semalam bila kakak Nabilah yg baru baik demam tu minta saya buatkan spagheti... bila buka peti ais yg ada hanya 2 keping daging ayam burger dan ada setengah tin tomato puri... tanya dengan Nabilah yg bahan hanya tinggal itu sahaja, boleh ke... dia kata boleh mama... oleh kerana tekak dia masih rasa payau kot tu minta yg masam-masam tu... dua kali juga dia bertambah, kena juga dengan tekaknya.. dah musim demam sekarang ni kan... najeeha pun dah mula mulut penuh ulser... saya kata minum kosong banyak-banyak, jgn minum ais disekolah, pada hal saya bekal air kosong kat mereka tu, tapi ialah bila disekolah tiada siapa nak pantau, minum jugak ais tu bila cuaca panas kan...

Nabilah juga ada cuba sendiri buat spagheti ni disini.. ispaghetti-meatball-by-chef nabilah

p/s Semakin lemau sekarang ni nak buat entri..... banyak pulak penyakit M ni kan


14 ulasan:

  1. Salam Kak... sedapnya spagheti...
    sy tak pernah lagi masak sendiri kak.. nanti nak cubalah ikut resepi kak ni...:)

    BalasPadam
  2. pagi kak..cuaca panas ni mmg sedap minum air sejuk..puas gitew :) tapi tulah kann panas dalam pulak jadi nyerr...
    of coz lah Nabila suka spagheti yg mama dier buat..walau tak cukup bahan,tapi dek kerana ditambah kan kasih sayang dan keikhlasan maka jadilah spagheti yg simple but yummy :)


    BalasPadam
  3. simple tapi sedap tu yatie..pembuka selera nabilah

    BalasPadam
  4. nampak simple..tapi pehhhh!mesti sedappp

    BalasPadam
  5. Cuaca panas ni Yati, bukan anak-anak aje yg mudah demam, yg dewasa pun sama. Kena minum air banyak.

    Janji nak makan tak kisahlah simple pun sedap.

    BalasPadam
  6. harap sihat2 aje akak & family. sy kalau malas & setakat sy sorang yg nak makan tak berbaloi masak utk sendiri makan rasanya kadang2 lah kan...sy order jek SC...sepinggan dah kenyang sangat dah...

    BalasPadam
  7. simpe asal sedap, perut kenyang... semoga akak sentiasa sihat hendaknya...

    BalasPadam
  8. sekarang ni musim demam ditambah pulak tengah musim panas..

    BalasPadam
  9. kegemaran yg dah lama x buat huhuhu

    BalasPadam
  10. bestnya..favorite kita ni CH.especially yang pizza hut punya..nak buat sendiri tak berpa rajin ..he..he

    BalasPadam
  11. demi anak...buat je apa yg ada.. moga kakak nabilah...dah pulih sepenuhnya..

    BalasPadam
  12. simple2 pun tapi sedap..kalau anak berselera.hati kita pon riang

    BalasPadam
  13. Rajinnya lah mama ni....
    Yelah sementara selera tengah datang ikutkan ajelah tekaknya tu

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)