Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Ahad, 13 Julai 2014

Renungan :: susun atur KITA DISANA...

Assalamualaikum kekawan..
Selamat berhujung minggu.. Alhamdulillah dah 15 hari kita berpuasa.. semoga kita terus mendapat rahmat dari Ilahi..
Saya ambil dari wall FB yg di postkan oleh rakan FB.. marilah kita renungkan bersama..



Kita amat kreatif...susun atur dalaman rumah kita...bertaraf 5 bintang...dengan meterial yg cukup tinggi nilainya...minggu ni lain...jemu...minggu depan ubah lagi...tv...kejap kiri...kejap kanan...kat ruang tamu...pindah kat ruang lain...cat...dah tentu yng menyejukkan mata dan hati jadi tenang...

Sebaiknya...mcm tu jugalah kita menyusunatur dalamn "rumah" kekal kita...sentiasa selesa...x ada gangguan...tenang je kat sana...


16 ulasan:

  1. Bila sendirian sering trbyg mcm mana keadaan hidup di alam sana nanti...Ya Allah, takutnya.

    BalasPadam
  2. Terima kasih kak yatie perkongsian yg menyentuh jiwa mari kita hiasi 'rumah' kita itu dgn amalan yg d terima Allah

    BalasPadam
  3. anak akak Iman smalam bertanya pasal syurga dan neraka seperti yang dia belajar di sekolah sampai nangis2 kata taknak masuk neraka ....

    BalasPadam
  4. betul tu design kubur kita bergantung kepada amalan kita bukannya wang ringgit pangkat dan darjat. thanks for your wish

    BalasPadam
  5. Insya Allah amalan yang kita buat selama ni akan mendesignkan rumah tetap kita macam gambar yang pertama tu.

    BalasPadam
  6. perkongsian yang sangat baik...

    BalasPadam
  7. itulah pengakhirannya nanti
    semoga lapanglah kubur

    BalasPadam
  8. bagaimanakah kesudahan kita nanti....

    BalasPadam
  9. Takutnya bila memikirkan. Sentiasa rasa tak cukup ilmu di dada dan belum bersedia.

    BalasPadam
  10. takut bila membayangkannya
    macamanalah kesudahan saya nanti

    BalasPadam
  11. semuga kita sentiasa diberi petunjuk oleh Allah

    BalasPadam
  12. bln yg baik ni sama2 kita berdoa semoga kita berubah kepada yg lebih baik. berdamping dgn org yg baik2.

    BalasPadam
  13. sama2 kita susun aturkan umah kekal kita...

    BalasPadam
  14. Ch....menyeramkan tu.....moga kita tidak akan leka dengan duniawu yg oenuh tipudaya ni

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)