Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Rabu, 23 Julai 2014

WW:: Iklan RAYA yang MENYENTUH Hati ....

Assalamualaikum kekawan...
Sudah 25 hari kita berpuasa kan kekawan.. semoga kita terus mendapat maghfirah dari Allah s.w.t.
Bila nak dekat raya ni.. banyak iklan raya yg ditayangkan di Media Elektronik.. ada yg menyentuh perasaan, ada juga yg mencuit hati.. semoga yg baik jadikan tauladan yg kurang jadikan sempadan..




Klik sini nak tengok - iklan raya Islamik - TV Al Hijrah
Dalam banyak-banyak iklan raya tahun 2014, admin pilih iklan ni paling terbaik,masha Allah... Iklan yang mengingatkan kita supaya menghayati Ramadan sepenuhnya.





Klik sini KUIH IBU KU

Iklan Raya terbaru 2014 diadaptasi daripada coteran kisah sedih "Budak Si Penjual Kuih" yang ditulis dan dikongsikan di laman media sosial..





Ramai antara kita mungkin tidak pernah melihat atau mungkin sudah lupa iklan ini. 

Katanya dihasilkan tenaga kerja dan pelakon amatur serta bukan profesional. 

Namun, percayalah, hasil yang dipertontonkan jauh lebih menyentuh hati berbanding pihak yang mengaku profesional.






Terbaik iklan raya dari RTM yang baru ni. Apa pendapat korang dengan iklan ni?



21 ulasan:

  1. Walau sekadar iklan tapi banyak yg mengusik jiwa dan nurani kita Yati.

    BalasPadam
  2. suka iklan raya dari RTM tu........

    BalasPadam
  3. nti knor klik2 ye..

    p/s kat pasar tapi agak sukar juga..kadang ada,kadang tak ada..

    BalasPadam
  4. tak dapat nak tengok. nanti nak tengok lah

    BalasPadam
  5. saya pun xpenah tgk iklan2 tu
    klu dulu iklan petronas paling ditunggu2

    BalasPadam
  6. yang no 1 sampai 3, berair mata dibuatnya
    yang last sekali tu terbaik
    simple tapi ada message tersembunyi
    thanks for sharing ye kak

    BalasPadam
  7. x pernah lagi tgk iklan2 ni... mmg menyentuh hati...

    BalasPadam
  8. tiap2 thn mmg tunggu iklan raya yg best & sarat dgn mesej yg baik

    BalasPadam
  9. susah tol nureen nk dpt tgk iklan raya
    sbb bdk2 kat umah asyik channel cartoon jer memanjang huhuuu

    BalasPadam
  10. iklan raya lain kakak belum tengok....skg ni kakak suka sngt tengok iklan budk prmpuan comel yg nakal minta maaf dgn ayahnya tu...

    BalasPadam
  11. suka tengok iklan yang sedih2..biar tidak alpa

    BalasPadam
  12. setiap iklan ada kekuatan n mesejnya yg tersendiri ... pastinya menyentuh perasaan .

    BalasPadam
  13. Ucap Salam Aidilfitri , mohon salah silap dimaafi,
    Terkadang kita bicara dan menitip kata, Yang terkadang mengguris rasa, Walau menyepi seketika, Ingatan itu tetap ada. Terima kasih terus menyokong KA , Selamat hari raya, maaf zahir & batin dari KA sekeluarga

    BalasPadam
  14. Salam kak... kadang sampai menitis air mata bila lihat iklan raya ni.. :)

    BalasPadam
  15. Iklan yg terbaruni, cute je budak perempuan tu.. Banyak betul alasan dia..

    BalasPadam
  16. Tumpah pulak tengok iklan raya yang di atas tu kecuali iklan raya RTMlah. Memang jauh beza cara kita menyambut kedatangan Syawal dulu-dulu dengan anak-anak sekarang :(

    BalasPadam
  17. Oppss... tumpah air mata maksud saya ...

    BalasPadam
  18. Tak perasan iklan semua tu CH ..... belum terserempak lagi....
    Boleh hujan lebat tak agaknya kalau tengok iklan ni...

    BalasPadam
  19. iklan RTM 2014 tu mmg kena sangat2 dengan situasi semasa...masing2 balik..sibuk dengan gadjet je..semua beli..lemang beli...ayam beli...mmg dah kurang kemeriahannya...

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)