Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Khamis, 10 Julai 2014

Aktiviti Susun Atur :: WARDROBE a.k.a ALMARI PAKAIAN ^___^

Assalamualaikum kekawan...
Alhamdulillah sudah 12 hari kita berpuasa.. semoga kita terus diberi kesihatan yg baik untuk terus beribadah dengan sempurna..

Aktiviti susun atur di bilik ini pula dilakukan masa hari sabtu sebelum berpuasa.. oder almari pakaian ni dua minggu sudah.. setelah puas mencari yg terbaik dan semestinya murah ehe :)
Ambil gambar ni kak nabilah lah.. tengok bai tu pasang almari eheh :)

Saya ambil wardrobe size 8' x 8'.. sudah separuh bilik penuhnya.. pastu komponen dalam tu banyak jadi banyaklah yg boleh disimpan.. beli ni pun sebab almari lama dah roboh kihkihkih.. ye pun zaman en suami bujang lagi.. dah 20 tahun menggunakannya.. patutlah diganti..

Pastu banyak pulak baju yg perlu disedekahkan kerana size badan dah mula membesar bagai johan hahahha.. ada dapat 2 kotak utk baju disedekahkan tu.. ingat nak hantar kat tempat kitar semula jer.. 

Setelah siap dipasang.. perghh nyaman mata.. tak lah tunggang langgang dalam bilik ni kan.. Puas hati setelah dikemas.. namun penatnya tuhan saje yg tahu.. nasib baik belum puasa.. boleh teguk air bergelas-gelas..
Nak tahu berapa harga wardrobe ni.. setelah keliling mencari .... kami dapat harga RM1,350.00.. rata-rata yg kami cari dlm lingkungan RM1,500.00-RM2,000.00 dengan size tersebut.. 
Kekawan ada beli wardrobe besar ni tak... 

30 ulasan:

  1. ada...senang la...tp biasa la kalau da 8 kaki tu...rasanya 6 kaki utk baju isteri jek...
    konon2 masa masuk rumah nak buat walk in w/drobe tp kakak kata bilik jadi sempit..so tunggu la durian runtuh nanti baru boleh buat kot...doakan ye kak

    BalasPadam
  2. okeylah harga nya tu ...janji puashati dan sedap mata memandang ...boleh taruk bnyak tu yatie...

    BalasPadam
  3. duk meyewa lgi..
    skrg target nk cr rumah dulu..
    pastu hah.. bolehlah simpan angan2 nak wat deco2..hik

    BalasPadam
  4. Puas hati dan nampak lebih kemas dan cantik bila dah dibuat macam ini kan Yati
    Elok juga buat sebelum puasa kalau puasa letih dah..

    BalasPadam
  5. bilik noe pun ada...tp bilik anak2 x ada lagi...nk mencari jugak tu...byk sgt baju...dah cantik n kemas..baru la sedap mata memandang

    BalasPadam
  6. tak da beli kak...tp nampak menarik ni

    BalasPadam
  7. selalunya kan T..lagi besar almari kita beli...lagi lah byk benda yg tak muat nak dimasukan...sedar tak sedar nnt...dah penuh dah ruang almari...sama besar tu T almari dlm bilik tido aku...

    BalasPadam
  8. saya takde beli wardrobe besar ni..ingat nak beli juga..baju dah melambak..sampai tak muat almari..ingat nak wat housekeeping gak..baju yang tak nak pakai boleh let go..

    BalasPadam
  9. Almari sy body kukuh lagi, tapi besinya yg selalu runtuh sbb x mampu menampung baju2 yg byk. Nak kena buat operasi sedekah jugak nampaknya ni..

    BalasPadam
  10. RM1350 utk wardrobe macam tu, kira ok harganya tu kak..
    wardrobe raya ni :)

    BalasPadam
  11. beraya dgn wardrobe baru la ya..:)

    BalasPadam
  12. Wahhh kak... Berbaloi sgt sbb besar size nyer

    BalasPadam
  13. hihihi,... rumah kecik.. sempit.. kena pakai je lemari cinonet... nanti la..kita kongsi.. mcm mana ghupa dan keluasan rumah kita..anyway.. kalau ikut hati den.. sampai syiling lemari tu nak buek.. tapi tak buek.. buek dlm mimpi aje..

    BalasPadam
  14. gobok saya kecik ajer. yang besar pon sbb beli skali ngan set bilik tido.. hehehe
    cantek lah gobok akak~ berkenan pulak.

    BalasPadam
  15. puas hati kan kak dpt lemari besau2 nie..hehehe..

    BalasPadam
  16. salam kak.. wahh! cantik lah wardrobe besar ni..puas hati lah nak letak baju..hehe..
    almari sy kat rumah tu sama gak, dah tak muat nak sumbat baju...haha

    BalasPadam
  17. Wah, wardrobe rayalah ni kiranya! Agak-agaknya lepas siap dikemas, baju yang super XXXS tu dah dikeluarkan, tinggal pakaian siapa yang banyak dalam wardrobe baru ni? Takkanlah pakaian suami kan... Kalau gitu, kena gi baju raya lagi nih :)

    BalasPadam
  18. besarnya...rumah saya belum ada lg yg sebesar tu. mmg boleh bubuh byk barang lah.

    eh ada pusat kitar semula baju ye...saya baru tau. kat rmh tu, ada byk baju dah tak muat.

    BalasPadam
  19. puas hati ada gobok besar... Untung beli gobok empat pintu lagu ni... macam2 boleh simpan.... Kalau jenis sliding door ni, mmg jimat ruang...
    Almari dah ada, skrang misi penuhkan gobok pula yer kak? hihihi

    BalasPadam
  20. puas hati la dapat sumbat semua dalam tu.. hehe..

    BalasPadam
  21. besar betul almari tu kak yatie..memang macam2 boleh sumbat

    BalasPadam
  22. baru la kemas bilik tu kan :)

    BalasPadam
  23. Nak tunggu lemari yang ada ni roboh dulu baru cari besaq macam tu.. hehehe..

    BalasPadam
  24. berbaloi la juga ... besar tu .

    BalasPadam
  25. ada... baru pasang jugak.. :D buat sampai ke syiling... puas hati banyak barang boleh masuk... tapi mahal skit laa.. tapi tak per laa dia kukuh skit... anak2 pun boleh masuk dalam tu... :D

    BalasPadam
  26. sister hayırlı olsun gardropun! :)

    BalasPadam
  27. SA pun sedang dalam proses mencantikkan rumah...slowly sebab si kembar tu dah besar ni lasak sgt...dinding dah abih kena conteng dah...

    BalasPadam
  28. teringin juga nak ada built in wardrobe ni..heee..

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)