Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Khamis, 12 November 2015

JANGAN BAWA ANAK/CUCU BERMAIN SEPERTI INI..

Salam petang kekawan..
Post ini telah viral di FB.. Jadi saya kongsikan disini untuk kita lebih berhati-hati..
Takutkan jika ini terjadi pada anak cucu kita..









16 ulasan:

  1. falsya dh lama xbawak qisya main kat tmpt2 gini kak..sebab baca kes2 mcm nie la..

    BalasPadam
  2. ada baca gak semalam.....lain kali memang kena hati2. lebih baik main kat taman jer lah....

    BalasPadam
  3. Logik akal memang ada benarnya Yati
    Sebaiknya main tempat lainlah.
    Dulu masa anak kakak kecik suka juga main tempat ini. Mereka memang enjoy tapi belum ada pendedahan seperti ini lagi waktu tu. Nasib baik tak apa-apa.

    BalasPadam
  4. ada kebenarannya juga CH, benda banyak berlonggok dan pasti tidak bersih di sekitarnya. waspada buat ibu-ibu yang ada anak-anak kecil .

    BalasPadam
  5. rasanya kes ni kat oversea kan, tak tahulah kan

    BalasPadam
  6. kalau dh tau ada masalah di ttempat permainan anak2 di tempat gini elpklah elakan dari bawa anak2 ke situ.

    BalasPadam
  7. Tak pernah sekali aku bwk anak2 ketempat mainan mcm ni T...bukan sbb aku tau dia tercemar...tp aku ni kan tak berapa gemar soping menyoping ni..benda2 ni kan selalu ada kat tempat mkn2 yg berhampiran soping2 complex ni...

    BalasPadam
  8. erkk... menakutkan lah kak.. nampak nya dah tak boleh bawa pae main kat tempat mcm ni..dia suka sgt main sbb byk bola... lepas ni kena lebih berhati2 lah...

    BalasPadam
  9. seingat sy tak pernah kot sy bawak anak2 ketempat ada bola byk2 cmni..baru ni ada bawa afia ke playground tertutup kt mall tp kebetulan ke apa derang dah amik langkah pencegahan..bola2 ni dh takde..sebelum ni ada byk ball camtu..tp tgok dr luar je..tak pernah pulak bawa anak masuk dalam..

    BalasPadam
  10. Dulu masa anak2 kecil ada beberapa kali mrk main. Mujur tak pape...

    BalasPadam
  11. Dulu masa anak2 kecil ada beberapa kali mrk main. Mujur tak pape...

    BalasPadam
  12. Ya Allah menakutkan...lepas ni saya takan bagi anak saya main dalam tempat macam ni....

    BalasPadam
  13. Yelah.....rasanya kita ada gak terbaca pasal bahayanya main kat sini. Ada ular kalau tak silap, CH.
    Yelah....bola kalau dah berlonggok banyak mcm tu, kat bawahnya kita tak tahu ada apa kan....

    BalasPadam
  14. pernah bwk sekali je. lps tu x bwk lg dh. ms tu Aus kecik sgt lg. tp bola2nya tak la byk sgt smp kena menyela cari brg kan... tp mmg x bwk lg dah lps ni. serammm...

    BalasPadam
  15. nauzubillah seramnya.. nak share ni kak spread kat kawan2..
    kat spupu2 CT.. slalu sngt bawak anak main2 kat tempat2 macam ni..

    BalasPadam
  16. Aduh... gambar nie gambar anak aku... sehat aje lagi...

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)