Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Jumaat, 20 November 2015

TIPS MEMANDU KETIKA BANJIR KILAT..


Salam petang yg ceria kekawan :)

Sekarang ni dah musim hujankan.. jadi kita kena berhati-hati semasa memandu.. semoga tips ini bermanfaat utk kita semua..
Saya dapat email dari Sektor Risiko , dikongsikan di blog comel ni pula :D



12 ulasan:

  1. terima kasih untuk perkongsian

    BalasPadam
  2. Hujan-hujan ni saya kalau boleh elakkan perjalanan jauh Yati... Takut.. pernah 'terharung' banjir. Mati enjin kereta... cuma saya dan anak-anak saja dalam kereta. Saya tolak kereta dengan anak lelaki. Masa tu air separas peha dan deras. Anak perempuan pulak duduk dlm kereta. nasib baik tak hanyut. Sampai sekarang bila memandu dlm hujan dan nampak air bertakung saya fobia.

    BalasPadam
    Balasan
    1. MasyaAllah..
      Takut juga dengan pengalaman Sweety ni..
      Akak pun takut memandu dlm keadaan hujan lebat ini ..

      Alhamdulillah sweety anak beranak selamat..
      Takut juga lah sebab tiada hubby bersama.

      Padam
  3. sy plg bimbang tgh drive hujan lebat tak berhenti2

    BalasPadam
  4. terima kasih kak share info ni..skrg musim hujan so harus carefull

    BalasPadam
  5. balas kunjungan akak.. sekarang ni, setiap hari mesti hujan, cuti sekolah pon tak tahu nak plan apa..asyek hujan

    BalasPadam
  6. bahaya rentasi banjir ni moga dijauhi drpd hadapinya...

    BalasPadam
  7. Adakalanya bila dh lebat..jln depan pun x nmpk..itu yg risau..

    BalasPadam
  8. Tips yang sangat bermanfaat ni..

    BalasPadam
  9. Bagus tips ni, CH. Bukan senang nak memandu bila ada air banjir ni. Saya pernah terkena sekali semasa balik kerja, 5 tempat air naik. 5 kali saya kena berhati-hati meredah air banjir supaya tak mati enjin. Saya selalunya kalau macam ni saya akan tunggu kereta depan habis redah air barulah saya gerak. Kalau ada orang hon dari belakang pun, nasiblah saya tak peduli. Kalau bawa kereta manual senang sikit, guna gear 2 selalunya dan maintain semasa redah air bah tu jangan ditekan brek, takut mati enjin.

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)