Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Khamis, 26 November 2015

RESEPI KACANG BERSALUT MUDAH




KACANG BERSALUT .

Terima kasih kpd yg empunya resipi Kacang Bersalut. Maaf lupa siapa. Resipi kacang bersalut ni memang sedap.
Bahan2:
1. 500 gm kacang tanah.
2. 5 ulas bawang putih..tumbuk
3. 1 sb serbuk cili.
4. 2 sb gula.
5. 2 sk garam
6. 2 biji telur.
7. 5 sb tepung gandum.
8. 1 sb tepung beras.

Cara memasak:
1. Bersihkan kacang tanah (tidak basuh)
2. Campur semua bahan2 no. 2, 3, 4, 5, 6. Gaul sampai rata dan diperingkat ini garam dan gula juga hancur.
3. Masukkan bahan2 no. 7 dan 8. Pastikan tepung membalut kacang tanah.
4. Panaskan minyak dan goreng dengan api sederhana.
5. Apabila masak, angkat dan tapis.


P/S dah lama saya cari resepi ni.. bila jumpa di FB cepat2 save kat sini :)

14 ulasan:

  1. BEGITU CARANYA BUAT KACANG SALUT YA...BOLEH DICUBA NI ...TKSH PERKONGSIANNYA.

    BalasPadam
  2. kaknoor pun baru tengok kat fb resepi ni teringin jugak nak buat dah save dah haha tunggu mood rajin dulu yatie

    BalasPadam
  3. sedap ni...saya pun suka...kalau dapat mengunyah mmg tak sedar...tetiba dah separuh balang!! hahaha...

    BalasPadam
  4. Kak Zai simpan dulu resepinya... tq kongsi.

    BalasPadam
  5. Saya pun nak ambik jugak resepinya...tq

    BalasPadam
  6. sedap makan sambil tengok tv malam-malam nih

    BalasPadam
  7. sedap ni buat kudapan kan CH :)

    BalasPadam
  8. Bila awak nak buatnya CH? Org dalam rumah kita kurang suka kacang tanahlah. Kang mak pulak yg syok sendiri makan sorang sorang haha.... Dahlah buat pun sorang sorang huhu

    BalasPadam
  9. pernah nampak resepi ni.. teringin nak cuba.. smpai leni x cuba2 lg.. hehe

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)