Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Isnin, 23 Jun 2014

Sambutan HARI KELAHIRAN dan Kurma oh KURMA....

Assalamualaikum kekawan.. 
Alhamdulillah .. Moga Sihat dan Ceria :)

Petang sabtu tu terima whatsapp dari adik ipar jemput malam ni kerumah adiknya khairul.. rumah mereka selang sebuah rumah jer.. ada jamuan makan sambut hari kelahiran khairul.. Konon malam tu en suami nak ajak gi Floria tengok bunga api.. lagi pun saya tak sihat.. deman sikit.. jadi pergi kerumah khairul lah kami malam tu..


Jemputan hanya ahli keluarga jer.. meriah juga lah malam tu dengan gelagat budak2 tu semua..


Selamat hari lahir Khairul Anuar.. semoga usia dirahmati Ilahi dan diberikan kesihatan yg baik..

Pagi ahad tu pulak, selepas membeli keperluan basah di pasar tani.. en suami mengajak terus ke Mahnaz Food untuk membeli kurma.. Kami sampai disitu pukul 10.30am, itu pun orang dah ramai dalam kedai tu..
Adoiiii dah semakin naik harga kurma sekarang.. Kurma Ajwa pun RM100/kg.. tahun lepas baru RM80/kg.. Kurma Mariami pulak dah naik RM144/5kg dulu baru RM95/5kg tak salah saya .. jadi kami mengambil kurma Nouri Tunisia RM75/5kg.. Balik rumah en suami terus packing utk disedekahkan kepada jiran tetangga dan adik beradik nanti. InsyaAllah 29hb Jun kita berpuasa kan kekawan..
Itulah aktiviti saya hujung minggu kekawan :)



15 ulasan:

  1. kurma dah naik harga..mula puasa nanti..kecoh ayam/daging pulak yg naik harganya

    BalasPadam
  2. Malas la pulak nak katakan itu naik ini naik T...yg berada bgkali tiada terasa..golongan marhaen mcm kita ni lah yg paling terkesan...Selamat Berpuasa pd 29 ni nnt T..ampun maafkan segala kesilapan aku...

    BalasPadam
  3. Iskkk ingt mahnaz... Ingt jus mangga nyer yg sedap tu kak :)

    BalasPadam
  4. Apa pun sambutan kalau dikelilingi saudara-mara memang seronok Yati.

    Kakak pun beli juga kurma walau di rumah masih ada lagi. Tengok sana-sni berlambak-lambak kurma itu yg terbeli juga. Kakak beli utk anak yg salut coklat tu Yati... tak sempat puasa rasanya boleh habis sebab ada coklat dan badamnya..

    BalasPadam
  5. semoga murah rezeki ka yati sekeluarga..sedekah kurma kepada jiran2..

    BalasPadam
  6. Kalau dulu sebelum puasa mesti meriah dpt kurma kt ofis nie. Skang suasana tu xde dh. Faktor dh naik harga pun blh jd nie

    BalasPadam
  7. akak jarang sangat beli korma pada bulan puasa. .bnyk dpt sedekah dr kawan dan jiran..

    BalasPadam
  8. Sekarang ni harga barang naik tanpa kita sedari. Dah tak larat lagi nak membandingkan harga dulu dengan sekarang. Saya pun mencari kurma juga Sabtu lepas.

    BalasPadam
  9. semua dah naik harga. best juga family ada yg tinggal dekat2 ni...

    BalasPadam
  10. Saya selalu lalu depan Mahnaz tu, tapi tak berkesempatan nak singgah..
    Saya selalu beli Yusuf Tayyub aja...hihihih

    BalasPadam
  11. meriahnye sambutan hari lahir...

    BalasPadam
  12. tu baaru kurma...nex week harga mknn kt bazar ramdan kompem naik

    BalasPadam
  13. lagi 5 hari nk puasa..yeay!niesa pn dh beli kurma madu hari tu..ehe..

    BalasPadam
  14. menacari cari jugak sahabat ku CH...tak de dlm gambar pun hehe....jadi photographer yeh....
    Pergi Bangi jer hari tu beli kurma .....

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)